NOKIA X2

Microsoft predstavio svoj prvi Android mobitel

24.06.2014 u 13:46

Bionic
Reading

Microsoft je upravo otkrio smartphone Nokia X2, prvi Android uređaj uopće proizveden unutar ove kompanije (koja sad drži i Nokia odjel za uređaje). Riječ je o evolucijskoj nadogradnji u odnosu na model predstavljen lani, Nokia X, a ponajviše vrijedi izdvojiti veći 4,3-inčni ekran te bolji hardver iznutra

Nokia X2 donosi već spomenuti 4,3-inčni ekran razlučivosti 800 puta 480 piksela, a za rad uređaja se brinu još i Qualcommov Snapdragon 200 čip (dvije Cortex-A7 procesorske jezgre radnog takta 1,2GHz) i 1GB radne memorije. X2 je u odnosu na prethodnika donio i još jednu kontrolu na prednju površinu - 'Home', za lakše upravljanje uređajem pored postojeće 'Back' tipke.

Novi uređaj donosi i kapacitetniju bateriju od 1.800mAh, a spremišni prostor uređaja ostaje 4GB s mogućnošću proširenja microSD karticama.


Nokia X2 mjeri 121,7 x 68,3 x 11,1 milimetar i mase je 150 grama, nešto više od prethodnika. Pored svega tu su još i 5MP glavna kamerica, prednja kamerica za video pozive ali i značajnija softverska nadogradnja Nokijinog Android launchera. Sada je lakše baratati multitasking sadržajem, a sve i dalje itekako podsjeća na Windows Phone. Cijena uređaja je 99 eura prije poreza, a u prodaji se očekuje odmah u zelenoj, narančastoj, crnoj, žutoj i bijeloj varijanti. Kompanija navodi kako će uskoro stići i mat siva varijanta.

Postojeća linija X smartphonea će softversku nadogradnju koja donosi novitete dobiti tijekom ljeta. Više o svemu je moguće pročitati ovdje

Microsoft otkrio svoj prvi Android smartphone