DEVICE DAYS

Microsoft predstavio uređaje prilagođene hrvatskim školama

25.11.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Na događanju Device Days, tijekom kojeg se okupilo više od 70 sudionika iz partnerskih kompanija, Microsoft je u suradnji s tvrkom HP Inc. predstavio uređaje posebno opremljene za sustav obrazovanja u Hrvatskoj

Uređaji su dostupni u okviru Microsoftovog globalnog programa Shape the future putem kojeg se obrazovnom sustavu širom svijeta želi osigurati pristup najboljim uređajima po minimalnim cijenama.

Prvi uređaji bit će dostupni kod ovlaštenih distributera već krajem prosinca. Među njima su notebook HP ProBook 440 i PC HP ProOne 400 na kojima su instalirani Windowsi 10 s posebnim funkcionalnostima za obrazovni sustav.

Shape the future je program dizajniran kako bi inspirirao studente te im omogućio učenje u skladu s potrebama 21. stoljeća na vrhunskim uređajima koji su školama dostupni po posebnim i povoljnim uvjetima.


Microsoft je svjestan da je osiguranje odgovarajućih uređaja u pravom trenutku od temeljne važnosti za razvijanje digitalne edukacije, pa će školama biti dostupne razne vrste uređaja, od tableta, 2-u-1 uređaja, laptopa, desktop računala', rekao je Danijel Bačelić, voditelj razvoja poslovanja u Microsoftu za klaster Multicountry, koji obuhvaća 15 zemalja.

Ne postoje minimalna ograničenja za narudžbe, a škole se mogu direktno obratiti distributerima prilikom kupnje.

Predstavljen je pregled tržišta uređaja i trendova pri čemu je naglašeno kako je tržište PC-a u kontinuiranom padu globalno i u Hrvatskoj i korisnici sve više žele moderne uređaje s nizom funkcionalnosti.

'Prema istraživanjima korisnici se odlučuju za uređaje koji imaju zaslon osjetljiv na dodir, mogućnosti pisanja s digitalnom olovkom po ekranu, razne opcije sigurnosnog zaključavanja i otključavanja kao i vrhunske tehničke performanse kao što je visoka rezolucija ekrana.

Sve to olakšava i ubrzava rad na računalu i podiže produktivnost', rekao je Neven Šokec, voditelj prodaje CDS (Consumer and Devices Sales) grupe u Microsoftu za regiju Adriatic.

Vedran Šolaja, direktor za marketing proizvoda za platformu Windows 10 u klasteru Multicountry, prezentirao je najnovije mogućnosti koje podrazumijevaju korištenje digitalne olovke u Windowsu 10 te biometrijsko otključavanje računala (npr otisak prsta), putem sigurnosne značajke poznatije kao Windows Hello.

Također razgovaralo se o novostima koje donosi poslovna inačica Windowsa 10 - Windows 10 Pro i prednostima koje ta verzija Windowsa donosi za poslovne korisnike u odnosu na neke ranije verzije operativnog sustava Windows.