UKUPNO 50 JEZIKA

Microsoft Translator odsad podržava hrvatski, bosanski i srpski

20.03.2015 u 14:56

Bionic
Reading

Microsoft je ovih dana objavio kako je njihov Translator servis za prijevode dobio nadogradnju. Sada podržava bosanski, hrvatski i srpski jezik, čime je broj podržanih jezika zaokružen na ukupno 50

'Bosanski, hrvatski i srpski su dobrodošle dopune popisa jezika koje podržava Microsoft Translator. Iako slični po obliku i strukturi, ti jezici pripadaju zemljama s vrlo jedinstvenim kulturama i povijesti. Ovi jezici se uglavnom govore u jugoistočnom dijelu Europe, u području između Italije i Grčke. Narodi Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije su među vrlo bitnim turističkim odredištima, s milijunima posjeta svake godine', piše službeni Microsoftov blog, dodavši neke od detalja vezanih uz znamenitosti.


Tako je uz BiH posebno spomenuta Baščaršija, uz Hrvatsku je spomenuta obala, a uz Beograd bogat noćni život. 'Ove tri zemlje su istovremeno i mjesta gdje se mogu naći brojne poslovne i profesionalne prilike unutar granica (...) Uzbuđeni smo što ove sustave za prijevod možemo omogućiti ljudima diljem globusa, kako bi mogli upoznati ove kulture i dio svijeta', zaključuje blog.

Sami servis je dostupan kao internetski servis, kao Windows 8 app, unutar Office, kroz Skype Translator, SharePoint, Lync ili u drugim aplikacijama koje koriste službeni Translator API.