MOBILITY DAY 2014

Mobilna rješenja koja pretvaraju učenje u igru

23.09.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Mobilna rješenja u oblaku nisu isključivo rezervirana za poslovni sektor, već svoje mjesto mogu pronaći i u obrazovanju. Bez obzira jesu li za za pametne telefone ili tablete, ova rješenja mogu olakšati učenje i najdosadnije predmete učiniti zanimljivima

Da učenje zaista može biti poput igre pokazati će na konferenciji Mobility Day 2014 mladi timovi studenata koji su svojim mobilnim rješenjima izazvali veliku pozornost i na međunarodnoj sceni. Tako će tri tima sa studentskog natjecanja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu predstaviti svoja mobilna rješenja: Quest+, ErasmusLocator i Erasmus Digest.

Tim studenata s Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru sudjelovao je na ovogodišnjem natjecanju Microsoft Imagine Cup gdje je za svoju aplikaciju Chemicalium osvojio nagradu publike Avangarde


Chemicalium je zabavan način učenja kemije pomoću tehnologije NFC i zanimljive opcije Windows telefona tap+send. Ideja je da svaki telefon koji pokrene tu aplikaciju predstavlja određeni kemijski element, a spojevi se stvaraju slanjem jednog elementa s mobilnog uređaja na drugi mobilni uređaj.

Kako Chemicalium zaista funkcionira u praksi te što se dogodi kad se napravi spoj koji ne postoji u bazi podataka, ali i kako su se odlučili pokrenuti svoj startup COX 4 provjerite na njihovoj prezentaciji u sklopu konferencije Mobility Day.

Drugo zanimljivo mobilno rješenje napravio je Alen Huskanović s Fakulteta organizacije i informatike, a namijenjeno je prije svega profesorima. PEAS - Personal Exam Assistant je aplikacija koja omoguće profesorima da iskoriste mogućnosti QR koda za stvaranje jedinstvenih ispita i jednostavno ispravljanje tih ispita pomoću mobilnih uređaja.

Profesori unose velik broj pitanja i pripadajuće odgovore u bazu, a aplikacija sama generira ispit za svakog studenta ili učenika. Po završetku ispita, dovoljno je fotografirati ispit mobilnim uređajem i aplikacija će sama 'ispraviti' ispit.

Koliko takav način personalizacije ispita i pojednostavljenja ispravljanja može pomoći profesorima i studentima te može li se 'prevariti' mobilnog ispravljača ispita, reći će nam u svojoj prezentaciji tijekom konferencije Mobility Day, koja će biti održana 25. rujna u hotelu Antunović u Zagrebu.

Provjerite što vas još čeka na konferenciji posjetom web stranicama www.mobilityday.com