STRATEGIJE, VOŽNJE I UNIŠTAVANJE

Mobilne igre koje morate zaigrati ovog vikenda

27.09.2014 u 07:42

Bionic
Reading

U najnovijoj vikend-temi donosimo vam naslove koji će vas garantirano priljepiti uz vaš iOS mobilni uređaj... barem na pet minuta

Kao i svakog tjedna, na Apple store dolaze novi naslovi. Problem, doduše, nastaje kada ih ima toliko da je teško razvrstati kukolje od gomolja, pa morate proigrati 20 igara kako biste našli manje od 10 dobrih. Upravo ova situacija zadesila nas je ovog tjedna, s velikim brojem novih naslova koje je trebalo testirati i probrati. Naravno, misija je kao i svaki put do sada uspjela te vam sa zadovoljstvom donosimo Gamereportov izbor najboljih iOS igara tjedna.

Na vama je samo da izaberete, downloadate i uživate. I platite, ako app košta koji dolar, naravno. Nikamo ne bismo došli da u kombinaciju nisu ubačeni šoldi, dođavola i oni...

Asphalt: Overdrive



Prva igra na ovotjednom popisu je Gameloftov freemium naslov Asphalt Overdrive. Ovaj osamdesetima inspirirani naslov na prvi pogled izgleda kao svaka druga utrka. Međutim, keč je da se ovdje radi o pametno zamaskiranom 'beskonačnom trkaču' iliti endless runneru. Iako bismo mogli prigovarati kako se radi o već prežvakanoj formuli, bilo bi kriminalno izjaviti da Overdrive ne funkcionira. Svi gameplay elementi jednostavno 'leže' jedni uz druge, atmosfera i glazba su super i što je najvažnije - igra je mukte. Stoga, učinite si uslugu i isprobajte je. (besplatno, univerzalno)

Smarter Than You foršpan


Drugi app u našem tjednom izboru naoko izgleda kao jednostavna igra. E, sad... ako čitate ovakve tipove članaka, vjerojatno očekujete da vas od toga u nastavku opisa igre krenemo razuvjeravati. Međutim, keč je u tome da je Smarter Than You jednostavan do bola. Radi se o online multiplayer verziji 'rock paper scissorsa' u kojoj svoje poteze 'nabrijavate', odnosno, najavljujete uvredama koje slažete od predloženih pojmova. Svaka poruka u sebi ima malu najavu vašeg sljedećeg napada, a na protivniku je da otkrije lažete li ili ne. Zgodno, jednostavno, besplatno i ako se zakačite - iznenađujuće ispunjujuće. (besplatno, univerzalno)

Anomaly: Defenders foršpan


Treći kandidat u ovotjednom app izboru je spinoff reverzibilnog tower defensea Anomaly. Anomaly Defenders okreće Anomaly naopačke te nam, ironično, nudi klasično tower defense iskustvo. U njemu, za razliku od izvornika, radite ono na što ste vrlo vjerojanto već navikli - gradite tornjeve i meljete valove neprijatelja. Keč kod nove Anomalije je da i dalje sadrži gameplay elemente originalnog Anomalya, što znači konvoje koji se mogu transformirati, neprijateljske powerupe i iznimno duboku strategiju. Također, spomenuli bismo i da izgleda dost' dobro. Jedini minus? Cijena. Za Anomaly: Defenders morati ćete pljucnuti pet američkih dolarčića. (4,99 dolara, univerzalno)


Četvrta mobilna igra tjedna petominutna je strateška ekstravaganca Rapture: World Conquest. Keč kod ove igre je što sadrži dovoljno eksplozija (u Raptureu ste, naime, vrlo, VRLO ljubomoran bog) da vas zaokupira te dovoljno dubine da vas zadrži. Na igri je radilo nekoliko veterana žanra, što ne garantira njezinu kvalitetu, ali hej - barem to možete spomenuti kada vam prijatelji krenu sa još jednim valom 'koji to k*** igraš' pitanja. Šalu na stranu, Rapture je SUPER. Radi se o kompaktnom i jedinstvenom strateškom mobilnom naslovu koji je taman dovoljno kratak i taman dovoljno zarazan da biste ga pokrenuli ponovno i ponovno i ponovno. Jedini zaostatak? Tri dolara koja će misteriozno nestati s vaše kreditne kartice nakon što igru kupite. (2,99 dolara, univerzalno)