DUBOKO

Najnoviji Capybarin naslov 'Below' dolazi ovog ljeta

20.03.2016 u 07:47

Bionic
Reading

Capybara Games, nezavisni tim najviše poznat po eksperimentalnoj igri Swords & Sworcery, upravo je objavio detalje svoje najnovije istraživačke igre Below

Capybari u radu na igri pomaže skladatelj Jim Guthrie, što je više nego očito na osnovi impresivne i mistične atmosfere prisutne u najnovijem foršpanu. Za razliku od Swords & Sworcery, Below ne krasi retro grafika, već je napravljen u vektorskom minimalističkom i poprilično mračnom stilu.

Prema kratkom opisu igre koja, usput, dolazi na Steam i Xbox One, radi se o roguelikeu, odnosno igri u kojoj možete umrijeti samo jednom te onda morate krenuti ispočetka. S obzirom na to da je riječ o vrlo specifičnom žanru, da se zaključiti kako će Below sadržaj podzemlja koje istražujete svaki put generirati na drukčiji način.

Način borbe, kretanja i istraživanja dubina planine najbolje uprizoruje foršpan.

Također, ukoliko vam on nije bio dovoljan, tu su prve slike iz igre koje će vam dati dodatnu ideju o čemu će se raditi u njoj.

Kao fanovi roguelikea i eksperimentalnih indie igara, jednostavno ne možemo ostati ravnodušni nakon svega ovoga. Na sreću, na Below nećemo morati predugo čekati. Igra bi se na tržištu trebala pojaviti tijekom ljeta