DIGITALNA MATINEJA

Ne troši vam se internet? Evo kako serije s Netflixa možete skinuti na svoj uređaj

31.05.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Netflix omogućava download filmova i serija na uređaj u svrhu uštede podatkovnog predmeta. Evo kako ovu značajku možete aktivirati

Da biste uštedjeli poneki megabajt gledajući Netflix u pokretu, dobra ideja je skinuti filmove i serije na uređaj. Ako to planirate napraviti, prvo ćete na svojem smartfonu ili tabletu morati pokrenuti aplikaciju Netflix.

Zapamtite, opcija downloada videa na uređaj dostupna je samo u sklopu mobilne aplikacije Netflix, što znači da na računalu i TV-u to ne možete napraviti. Nakon što ste pokrenuli Netflix, pronađite film ili seriju koju želite gledati i birajte opciju Details.

Pritisnite tipku Download, prepozunatljivu po strelici koja pokazuje prema dolje. Strelica će promijeniti boju kako bi pokazala status downloada. Nakon nekoliko sekundi ili minuta (ovisno o brzini vaše mreže i duljini videa), skidanje će biti privedeno kraju.

Podsjetimo, filmovi imaju jednu tipku za download, dok TV-serije imaju više njih te su načelno odvojene po zasebnim epizodama. Također vodite računa da nećete moći skinuti baš svaki video na Netflixu, dijelom zbog licence.

Kako gledati video?

Nakon što ste skinuli video na svoj iPhone, iPad ili Android, samo pokrenite emisiju iz standardnog izbornika kao što biste to inače napravili. Skinute serije označene su plavom ikonom koja postoji umjesto opcije za download.

Nadalje, možete pritisnuti tipku 'Downloads' na samom dnu ekrana kako biste odmah vidjeli listu svih skinutih filmova i TV serija na vašem mobilnom uređaju.

TEHNO VODIČ

Tražite smartfon s izdržljivom baterijom? Pogledajte ovih šest modela

Pogledaj galeriju

Kako izbrisati video?

Nakon što ste skinuli hrpu serija i filmova na soj uređaj, htjet ćete ih pobrisati kako biste uštedjeli na prostoru. Postoje dva načina na koje to možete napraviti. Prvi je brisanje svake zasebne epizode ili filma ulaskom u Details izbornik i pritiskom na plavu ikonicu epizode ili filma koji je downloadan. U izborniku ćete moći birati Delete Download, komandu kojom naređujete uređaju da izbriše skinuti film ili epizodu.

Ako želite izbrisati sve downloadane videe odjednom, pritisnite na 'More' i nakon toga uđite u postavke kroz 'App Settings.' Na ovoj stranici pronađite opciju 'Delete All Downloads' i njom izbrišite sve skinute serije i filmove s uređaja.

sve osim nogometa

Učitavanje...