PROMJENE NA VIDIKU

Nije šala - Twitter zbilja radi na tipki za uređivanje objava

06.04.2022 u 10:50

Bionic
Reading

Elon Musk se nije šalio - Twitter je uz njegov poticaj povukao potez od kojeg se zaziralo godinama

Twitter je u utorak potvrdio da smišlja način kako uređivati objave. Kompanija ovu opciju isprobava već godinu dana, a testirat će ju u sklopu Twitter Blue Labsa, plaćene 'premijske' opcije za platformu. Dolazak tipke za uređivanje u Twitter Blue Labs najavljeno je 'kroz nekoliko idućih mjeseci'.

Sve ovo dolazi u jeku poteza milijardera Elona Muska koji je kupio 9.2 posto dionica kompanije i dobio mjesto u izvršnom odboru. U karakterističnom nastupu milijarder je informacije o tipki za uređivanje objavio dan prije nego je kompanija odlučila napraviti objavu putem službenog Twitterovog kanala, prenosi TechCrunch.

Twitter je odjednom pokazao relativno neočekivanu nakanu mijenjanja platforme zbog korisničkih stavova, što cijelu stvar čini još zanimljivijom. Neki korisnici Twittera poput Elona Muska izrazili su veliku želju za uvođenjem tipke za uređivanje, dok su ostali izrazili zabrinutost zbog otežavanja moderacije i potencijalne ugroze korisnika u vidu povećanja zlouoprabe platforme sa ciljem širenja dezinformacija.

  • +3
Elon Musk u Berlinu Izvor: Profimedia / Autor: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon odlaska Jacka Dorseyja kompanija je poduzela niz inicijativa koje daju naznake potencijalnih promjena, uključujući reakcijske videe u stilu TikToka, preko premijskog paketa Twitter Blue do promjena pravila koje platoformu nastoje preoblikovati Twitter kao živući dokument koji odgovara na globalne događaje.