POVRATAK STRAVE?

Novi Five Nights at Freddy's 'malo' je drukčiji

02.11.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Scott Cawthon, tvorac horor-igre Five Nights at Freddy's, dugo vremena proveo je smišljajući naslov koji poznatu kolekciju stravičnih robota koristi na potpuno nov način

Five Nights at Freddy's iza sebe ima tradiciju glasnih i napornih cimalica, animatroničkih lutaka sklonih ubijanju te gomilu youtubera koji su igrajući ga vrištali kao curice. Najnoviji Five Nights at Freddy's World mogao bi to promijeniti.

Kreator ove kultne franšize horor-igara Scott Cawthon već dulje vrijeme planira napraviti nešto drukčiji naslov, a novi, Five Nights at Freddy's World, definitivno je 'nešto drukčiji'.

Radi se naime o klasičnom RPG-u na poteze, a sva animatronička čudovišta koja su vas u prošlim nastavcima tjerala na rub infarktnog stanja ovdje postoje u vedroj i šarenoj varijanti. Toliko vedroj da bez problema može proći pod definicijom naslova namijenjenog mlađim gejmerima.

Foršpan naravno počinje kao i svaki dosad te igraču najavljuje poznatu plejadu grozomornih nakaza, no u jednom trenu sve se pretvori u šareni japanski RPG. Likovi iz franšize FNAF ovdje se bore protiv zločestih robota koristeći prijateljstvo i naravno - pizze

Sad, meni se čini da u uvodu ulazite u Freddyjev svijet te onaj pravi vidite njegovim očima, a radosne eskapade s prijateljima u stvarnosti izgledaju daleko sumornije. Vizualizirajte si ovo kao višesatnu verziju genijalne animacije Team Fortressa za Pyroa.

Upoznajte Pyroa (Team Fortress)

Jasno, postoji šansa da sam spomenute zaključke stvorio računajući na koncept dosadašnjih nastavaka, no iskreno - mislim da me ne možete kriviti zbog toga.