DOČEKALI SMO

Offline poruke u WhatsAppu stigle i na vaš iPhone

25.01.2017 u 15:53

Bionic
Reading

Izdanje za iOS popularne aplikacije za razmjenu poruka dobilo je nadogradnju zahvaljujući kojoj poruke neće biti izgubljene kad se nađete u zoni slabog signala za mobitele

Nova nadogradnja za WhatsApp namijenjen korisnicima Appleovih mobilnih uređaja omogućuje privremenu pohranu poruka nastalih tijekom boravka u područjima gdje signal mobitela nije dovoljno jak za slanje. Kad mobitel ponovno detektira dovoljno jak signal, WhatsApp će automatski poslati sve tako pohranjene poruke.

Izdanje za Android dobilo je tu značajku tijekom prošle godine. U prijašnjim izdanjima za oba mobilna operativna sustava dugme za slanje funkcioniralo je samo dok je mobitel bio povezan s internetom. Od sad će biti dostupno stalno i za Android i za iOS.

Nova nadogradnja donosi još jednu značajku koju su korisnici tražili: mogućnost upravljanja pohranom u određenim chatovima. WhatsApp je dosad mogao prikazati količinu memorije koju zauzimaju različite vrste poruka - poput teksta, fotografija i videa - ali njome nije bilo moguće upravljati. Sad u postavkama na raspolaganju imate prošireni zaslon Storage Usage, pomoću kojeg možete brisati određene vrste poruka u pojedinim razgovorima.

Novi WhatsApp za iOS također može slati 30 fotografija ili video zapisa istovremeno. Dosad je bio ograničen na deset.

Više: Digital Trends