PUTNI ANĐEO

Ova vas aplikacija prati i čuva tijekom putovanja

13.04.2014 u 07:54

Bionic
Reading

Croatia osiguranje, u suradnji s Oryx asistencijom, svojim osiguranicima besplatno nudi Putni anđeo, mobilnu aplikaciju za pametne telefone koja omogućava brzo informiranje i skraćuje vrijeme izlaska hitnih službi na intervenciju

Ova aplikacija omogućava zbrinjavanje unesrećenih unutar jednog sata, u medicini poznatog kao zlatnog sata radi najveće važnosti u spašavanju života.


Aplikaciju mogu preuzeti besplatno svi oni koji ugovore osiguranje od automobilske odgovornosti u Croatia osiguranju.

Putni anđeo prati korisnika dok vozi automobil te na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira ako dođe do prometne nezgode i šalje poziv za hitnu pomoć, policiju, vatrogasce ili pomoć na cesti.

Kontakt služba šalje informacije o lokaciji prometne nesreće, vozilu, osiguraniku, krvnoj grupi i specifičnim bolestima koje mogu pomoći u uspješnosti hitne medicinske intervencije.

Ukoliko su putnici nakon nesreće u nesvijesti i ne mogu razgovarati, služba za pomoć će iz alarm poziva doznati lokaciju vozila i omogućiti brzu reakciju na terenu.

Usluga je aktivna 24 sata dnevno 365 dana u godini na području Hrvatske, a uz osnovnu funkcionalnost nudi i dodatne funkcije upozorenja za brzu vožnju ili prevelike glasnoće audio uređaja za sigurnu vožnju, kao i prijedlog pauze za kavu ako detektira dužu vožnju bez odmora.

Svoju vožnju možete podijeliti s osobom po svom izboru, koja će putem e-maila i SMS poruke dobivati obavijesti o početku i kraju te putanji vožnje na digitalnoj karti.

Aplikacija Putni anđeo je pod imenom DriveAngel bila jedna od zapaženijih aplikacija tijekom HGK-ovog natječaja Mobile World Contest: Startup 4 Barcelona, kada je osvojila najviše glasova publike