ŠTIVO NA 26 STRANICA

Ovo je kompletna povijest mobilnog operativnog sustava Android

17.06.2014 u 17:37

Bionic
Reading

Ron Amadeo s web odredišta za IT entuzijaste Ars Technica je napravio tekst o povijesti mobilne platforme Android od njenih zamih začetaka do danas. Od verzije 0.5 do Androida 4.4 prijeđen je nevjerojatan put, opisan u - ni manje ni više nego 40 tisuća riječi

'Android je bio s nama u jednom ili drugom obliku već više od šest godina. U tom vremenu smo vidjeli apsolutno zadivljujući tempo promjene razvoja, za razliku od bilo čega drugog što je ikad postojalo. Kad je za Google došlo vrijeme uključenja u rat pametnih telefona, tvrtka je svoju žustrinu primijenila na mobilni operativni sustav, što je rezultiralo pravim jurišem stalnih nadogradnji', počinje svoj opširni tekst Ron Amadeo, dodavši kako su se stvari do danas ipak usporile.

Google je u prvoj godini postojanja Android platforme izbacivao nove verzije svakih dva i pol mjeseca. Danas je taj razvojni ciklus ipak sporiji, svakih šest mjeseci, što je i dalje dovoljno da se stekne značajna prednost u mogućnostima pred konkurencijom, navodi se u tekstu.

Kako je točno Google došao do milijardu uređaja koje pokreće upravo njihov Android i kako se stiglo do milijun i pol dnevnih aktivacija Android uređaja pročitajte u opširnom tekstu, koji se bavi poviješću ovog najpopularnijeg mobilnog operativnog sustava na svijetu.