ORBBEC PERSEE

Ovo je prva 3D kamera s ugrađenim mini računalom

12.10.2015 u 09:04

Bionic
Reading

Ako planirate ući ili ste već ušli u eksperimentiranje s 3D tehnologijom, ovo jedinstveno tehnološko rješenje moglo bi vas oduševiti

Nezavisni developer Orbbec iz Sydneyja nedavno je predstavio Persee, prvu pravu 3D kameru za svakodnevnu uporabu. Što to znači? Pa prije svega cijenu uređaja koja bi, prema autorima, trebala biti niža od bilo čega ove vrste na tržištu (199 dolara plus poštarina).

Kao drugo, Persee može funkcionirati neovisno o konfiguraciji i brendu stroja koji koristite upravo zbog toga što dolazi s ugrađenim računalom.

Persee koristi Orbbecovu kameru Astra Pro. Radi se o najboljoj 3D kameri sa senzorom 720 p u boji na tržištu. Odlikuje ju najniža latencija od svih 3D kamera ove vrste te visoka preciznost od 0,5 cm na udaljenosti od  0,4 m do osam metara. Zahvaljujući ovome, Astra 3D ima mnogo primjena, uključujući kontrolu kretnjama, robotiku, 3D skeniranje i mnoge druge.

Orbbec Persee


Orbbec je ovaj projekt odlučio sufinancirati putem Indiegoga, no sudeći po posljednjem izvješću, projekt je više nego uspio. Uz fleksibilno financiranje Orbbec Persee sakupio je 53.680 dolara što je više nego dovoljno ako uzmemo u obzir to da je startni budžet bio 40.000 dolara.

Više informacija o Perseeju možete pronaći na službenoj Orbbecovoj stranici Indiegogo