SVE OTIŠLO K ĐAVLU

Podsjetnik za gejmere: Originalni Diablo možete igrati u pregledniku

23.08.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Zahvaljujući snalažljivim žiteljima GitHuba (konkretno, d07RiV), jedan od Blizzardovih najvećih hitova dostupan je za igru putem preglednika

U slučaju da ne znate, originalni Diablo (i njegovu ekspanziju, Hellfire) možete igrati u gotovo bilo kojem web pregledniku na bilo kojem računalu s općenito izvrsnim performansama i kontrolama koje rade prema očekivanjima. Sve je to zahvaljujući projektu otvorenog koda objavljenom na GitHubu pod nazivom Diabloweb.

U datoteci README u repozitoriju GitHub projekta, razvojni programer projekta (d07RiV) napominje da se temelji na DevilutionX, još jednom projektu otvorenog koda koji je učinio mnogo rada kako bi Diablo dobro radio na modernim operativnim sustavima, piše Ars Technica.

'Modificirao sam kod kako bih uklonio sve ovisnosti i izložio minimalno potrebno sučelje s JS-om, omogućujući da se igra kompajlira u WebAssembly', piše d07RiV. 'Rukovanje događajima (osobito u izbornicima) moralo se značajno modificirati kako bi odgovaralo JS modelu.'

Za pokretanje Diabla u pregledniku trebate samo kliknuti ovdje. Prvo što ćete morati napraviti je uploadati svoju datoteku 'DIABDAT.MPQ' datoteku jer u suprotnom morati grati samo Warriora, dok će razgovori s NPC-ima biti onemogućeni.