SAJAM IGARA

Hrpa noviteta: Popisali smo najveće gejming najave prve noći Gamescoma

22.08.2024 u 13:48

Bionic
Reading

Na premijernoj večeri kolnskog sajma igara fanove su dočekale hrpe foršpana na čelu s nastavcima nekih vrlo popularnih franšiza

Otvaranje Gamescoma 2024 ostavilo nas je s hrpom foršpana za nove velike i male igre, uz dašak animiranih filmova. Vraćaju se masivne franšize poput Borderlandsa, no tu je i par iznenađenja, uključujući Petera Molyneuxa koji se vratio iz developerskog groba samo da bi najavio još jednu igru u kojoj se igrate boga.

Ovo su najbolji foršpani prve večeri gejmerskog sajma u Njemačkoj.

Borderlands 4

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gearbox

Premda Borderlands filmu baš i ne ide u kinmima, to očigledno nije zaustvilo Gearbox koji je na početku prezentacije izbacio prvi foršpan za Borderlands 4. Kao što to obično ide s velikim igrama, najava nam nije ostavila ništa osim potvrde da će biti 'četvorke'. Čini se da ćemo za prve snimke same igre morati malkice pričekati.

Call of Duty: Black Ops 6

Izvor: Društvene mreže / Autor: Activision Blizzard

Šesti Black Ops donosi pucanje, pucanje i još pucanja, no uključuje i...fotografiranje? Što god, Activision - sigurni smo da će igrači kupiti milijardu kopija što god vi odlučili izbaciti.

Civilization VII

Izvor: Društvene mreže / Autor: Firaxis

Serijal Civilization konačno dobija nastavak. Prvi foršpan za nov nastavak izvrsne strateške igre ne pruža previše uvida u neke promjene vezane uz serijal, no na sreću, autori igre su nedavno dali intervju u kojem su objasnili kako ćemo graditi gradove, igrati nekoliko civilizacija u jednom prohodu te, neminovno, preuzimati metričku tonu DLC-ova.

Batman: Arkham Shadow

Izvor: Društvene mreže / Autor: Camouflaj

Batman: Arkham Shadow dosta dobro prikazuje kako bi Arkham Asylum izgledao da ga prebacimo u virtualnu stvarnost. Čovjek šišmiš će koristiti hrpu spravica koje će mu pomoći pri šuljanju ili guranju šake u neprijateljska lica, uz zdravu dozu 'šestog čula' koje je dosadašnje borbene sekvence u Arkham serijalu činilo posebnima. Igru razvija studio Camouflaj.

Starfield dobija vozilo

Izvor: Društvene mreže / Autor: Bethesda

Ako ste iz srca mrzili šetnje pustim površinama Starfieldovih planeta, kompanija ima nešto što će pomoći. REV 8 je terensko vozilo s labavim ovjesom koje jako podsjeća na ono čime smo se vozikali u prvom Mass Effectu. Premda uvođenje autića u igru koju ni pod kojim slučajem ne bismo ponovno zaigrali, sigurni smo da postoji dio fanova kojima ovaj novitet čini razliku između nezadovoljnog tjeranja zraka kroz nosnice i ponovnog instaliranja Starfielda.

Dune: Awakening

Izvor: Društvene mreže / Autor: Funcom

Prvi foršpan konkretnog gameplayja za igru preživljavanja Dune: Awakening uključuje jako puno skakanja, penjanja i vožnje vozila. Naravno, Dune ne bi bio Dune bez hrpe akcije, čemu svjedoči drugi dio foršpana gdje možemo vidjeti hrpu opreme izvučene direktno iz knjiga, uključujući drona hunter-seeker.

Path of Exile 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: Grinding Gear Games

Nastavak jednog od najdugovječnijih klonova Diabla 2 napokon je dobio datum početka otvorene bete. Foršpan ima ponešto gameplayja no uglavnom se koncentrira na likove. Path of Exile 2 ima dosta zahtjevan zadatak učiniti se 'drugačijim' od prvog dijela, a autori tvrde da će to postići revampom sustava kretanja i napadanja koji puno više sliči 'twin stick' pucačinama i mobama.

Secret Level

Izvor: Društvene mreže / Autor: Amazon

Secret Level, animirana serija autora Love Death Robots kolekcija je kratkih filmova o svemu od Pac-Mana i Dungeons & Dragonsa do Warhammera 40.000. Prva sezona ima 15 epizoda a premijera joj je zakazana za 10. prosinca na Prime Videu.

Reanimal

Izvor: Društvene mreže / Autor: THQ Nordic

Tarsier, studio koji je napravio igre Little Nightmares vratio se sa kooperativnom igrom u kojoj prisutnost partnera ne znači da je sve imalo manje strašno.

Masters of Albion

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gametrailers

Peter Molyneux se vratio i objasnio publici zašto želi opet raditi igre. Masters of Albion financirao je sam Molyneux te ga rade isti dizajneri koji su razvijali Black and White. Sudeći prema foršpanu, radi se o igri gradnje gradova pomiješanoj sa malo akcije iz trećeg lica, tower defenseom i...kuhanjem.

Monument Valley 3

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netfix

Treći nastavak Monument Valleya ekskluzivan je za Netfilx te će na smartfone doći u prosincu 2024. Obožavali smo optičke varke i arhitekturu prijašnjih dijelova igre, a sudeći prema foršpanu, treći donosi još onog na što smo navikli, samo u grandioznijem obliku.

Mafia: The Old Country

Izvor: Društvene mreže / Autor: PlayStation

Serijal Mafia napušta SAD te nas vodi na Siciliju početkom prošlog stoljeća. Igra bi trebala izaći negdje iduće godine.

Indiana Jones and the Great Circle

Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

Isti studio odgovoran za novije Wolfenstein igre na Gamescom 2024. je doveo novi trailer za nadolazeću ​​Indiana Jones igru, pružajući nam bolji uvid u to što možemo očekivati. Tu je, ukratko, sve što ste tražili - penjanje i skakanje u trećem licu te bičevanje, upucavanje i šaketanje nacista. Trailer potvrđuje da igra dolazi na PS5 sljedeće godine u proljeće, dok će premijerno sletjeti na Xbox i Game Pass 9. prosinca ove godine.