SVE VIŠE PRIJEVARA

Policija ponovno upozorava: 'Ne nasjedajte na ove lažne poruke!

13.08.2024 u 10:48

Bionic
Reading

U zadnje vrijeme na području Policijske uprave požeško-slavonske, između ostalih načina, prijavljene su računalne prijevare u kojima su oštećene osobe mislile da komuniciraju s članom obitelji te su tako dovedene u zabludu i uplatile novac na račun nepoznatih osoba, izvijestila je policija

Nedavno su se tako prevaranti javili dvjema osobama lažnim porukama putem mobilne aplikacije, pretvarajući se da su njihova djeca, tražeći da im uplate novac.

'Upozoravamo građane da budu oprezni i da ne odgovaraju na primljene sumnjive SMS poruke, ne slijede poveznice niti uplaćuju novac osobama koji se predstavljaju kao članovi obitelji, koji su navodno u nekakvoj iznenadnoj potrebi i traže novčanu pomoć. Pozivamo građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne smiju ustupati nepoznatim i sumnjivim osobama. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju neposredno ili na broj 192. Više informacija i savjeta na internetskoj stranici Web heroj', poručuju iz policije.