I DALJE POPULARAN?

Prodaja Apple Watcha pala za 90 posto

09.07.2015 u 07:55

Bionic
Reading

Pametni ručni satovi nisu imali značajnijeg tržišnog uspjeha tijekom 2014. Sve to se izmijenilo pojavom Appleovog nosivog gadgeta ove godine, kada su pomaknuti svi dosadašnji rekordi u toj tržišnoj kategoriji. No, početno zanimanje potrošača je s vremenom drastično palo

Od početka prodaje u travnju Apple se nije oglasio o konkretnim brojevima vezanima uz Watch. Analitička tvrtka Slice Intelligence tvrdi kako je prema njihovim podacima proteklih par mjeseci prodaja Apple Watcha pala s 200 tisuća komada dnevno u početnom tjednu prodaje u travnju na oko pet tisuća dnevno u prvim danima srpnja.

SI navodi i kako je dvije trećine svih isporučenih pametnih ručnih satova zapravo najjeftiniji model u ponudi (Sport), a prema izvješću Apple je isporučio i manje od dvije tisuće luksuznih Edition izdanja tog gadgeta. Analitička kuća je podatke dobila iz e-računa 2,5 milijuna online kupaca koji su odlučili primati e-mail poruke.


Dok niz medija priopćava kako su prodajni rezultati 'katastrofalni', sve podatke valja uzeti sa zrnom opreza. Appleov Jeff Williams je nedavno za stranicu Re/code rekao kako su isporučili 'mnogo uređaja, no ne dovoljno'. Zvuči kao iz gornje prognoze? Vjerojatno, van konteksta, jer Williams navodi kako im nikad 'nije dovoljno' te da je potražnja i dalje veća od ponude. Konačni broj će znati reći samo Apple, izgledno u jednom od nadolazećih događanja.