SAD JE SLUŽBENO

Šef Nintenda najavio kad otprilike stiže nova konzola

08.05.2024 u 11:43

Bionic
Reading

Shuntaro Furukawa, predsjednik tvrtke Nintendo, objavio je na društvenoj mreži X objavio da planiraju predstaviti nasljednika Switcha 'unutar ove fiskalne godine'. Nintendova fiskalna godina završava 31. ožujka 2025. Ta će objava najviše razveseliti obožavatelje koji već godinama iščekuju novu konzolu, o čemu šefovi Nintenda dosad nisu puno otkrivali

'Proći će više od devet godina otkako smo u ožujku 2015. najavili Nintendo Switch', napisao je Furukawa na X-u. Potvrdio je i tradicionalni program Nintendo Direct za ovaj lipanj, no bez detalja o novoj konzoli.

'Održat ćemo Nintendo Direct ovog lipnja u vezi s programom Nintendo Switch softvera za drugu polovicu 2024., ali imajte na umu da neće biti spominjanja nasljednika Nintendo Switcha tijekom te prezentacije', naglasio je Furukawa.

Ranije ove godine Nintendo je povećao svoju prognozu prodaje svoje vodeće konzole Switch na 15,5 milijuna komada u fiskalnoj godini koja je završila u ožujku. Tvrtka je nadmašila svoja očekivanja, prodavši 15,7 milijuna komada.

Japanski gaming div uspio je produljiti život trenutnog Switcha zahvaljujući izdanju “Super Mario Bros. Movie” i vodeće igrice Zelda prošle godine, što je potaknulo interes za konzolu i srodne igre. 'The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom' i 'Super Mario Bros. Wonder' bile su među Nintendovim najprodavanijim igrama u fiskalnoj godini. Međutim, Nintendov izbor igara za ovu godinu ostaje slab.

S novom konzolom u izradi, Nintendo ima za cilj iskoristiti interes za svoje poznate likove i oživjeti prodaju svog hardverskog poslovanja.