DOMAĆE JE DOMAĆE

Shooting World Cup - simulacija streljaštva iz hrvatske radionice

10.05.2016 u 06:52

Bionic
Reading

Tvorci SWC-a su Sight In Games - tim iza čijeg imena stoje hrvatski dizajneri i programeri. Od ideje pa do izvedbe igra je u potpunosti hrvatski proizvod čija je izrada trajala dvije godine

Na izradi aplikacije sudjelovali su bivši strijelci, osvajači medalja s kontinentalnih prvenstava stoga igra vrlo vjerno dočarava olimpijski sport - streljaštvo. Disciplina o kojoj je u igri riječ je zračna puška 10 metara. Zanimljivost vezana uz to je promjer najveće vrijednosti pogotka na meti (10) koji iznosi samo 0,5 milimetara na udaljenosti od 10 metara.

U igri igrač koristi prave modele pušaka iz svijeta streljaštva, pravi model streljačke odjeće, pravi model mete i pravu RWS municiju. Igra ima realistično kretanje puške te koristi skoro pa realan mehanizam za okidanje u dva stupnja. Naglo povlačenje okidača rezultira lošim pogotkom na meti.

Igru gejmer počinje kao strijelac početnik, za ostvareni određeni rezultat na mjesečnom međunarodnom turniru može se osvojiti kategoriju, dobar, odličan ili majstor strijelac. Za svaku osvojenu kategoriju bit će nagrađen boljim puškama. Bolje puške imaju manje kretanje te je lakše ostvariti dobar rezultat.

Kvalifikacije za mjesečni turnir traju od 1. dana u mjesecu do zadnjeg dana u mjesecu i igrač ima neograničeni broj pokušaja ako ima dovoljno metaka. U finale koje se održava prvog i drugog dana sljedećeg mjeseca ulazi 500 najboljih rezultata, strijelaca. U finalu igrači imaju samo jedan pokušaj meča bez obzira na broj metaka.

U osnovnom meču, kvalifikacijama ocjenjuje se 20 hitaca a u finalu 10. SWC igra je besplatna za preuzeti te ima neograničeno gađanje na treningu. Za sudjelovanje na turniru potrebno je izvršiti jednokratnu uplatu u vrijednosti od 2,99 dolara. Nakon uplate igrač, strijelac dobiva pristup svim turnirima koje će SWC u budućnosti organizirati, mjesečni i specijalni. Osim toga igrač dobiva paket od 1.000 metaka dobrodošlice i 50 dodatnih metaka svakog dana.

Verzija za Android je dostupna na ovom linku, a ona za iOS još je u stadiju izrade.