OD 1. SIJEČNJA

Siemens priprema odlazak iz Osijeka?

19.12.2012 u 19:37

Bionic
Reading

S prvim danom iduće godine svi zaposlenici odjela njemačkog IT diva u gradu na Dravi bit će prebačeni u novo društvo i zadržati sva svoja prava

Posljedica je to odluke izvanredne sjednice glavne skupštine Siemensa, koja je naložila izdvajanje gospodarske cjeline Siemensove Divizije CMT (Komunikacije, mediji i tehnologija)  1. siječnja 2013. godine.

'Odluka je donesena sukladno s globalnom strategijom Siemensa AG, čiji je cilj prilagodba specifičnim i aktualnim zahtjevima naših kupaca i globalnog ICT tržišta.

Buduća organizacijska struktura omogućit će brže i fleksibilnije poslovanje koje se očekuje od vodećeg pružatelja ICT usluga', objašnjavaju u Siemensu, a prenosi Glas Slavonije

Svi zaposleni u Diviziji CMT u trenutku izdvajanja, njih ukupno 351, a među njima su i svi iz osječkog odjela, bit će prebačeni u novo društvo i zadržati sva svoja prava u skladu sa Zakonom o radu.

Ime je tog novog društva Siemens Convergence Creators, ali to je posve novo trgovačko društvo, s ograničenom odgovornošću, i s posve novom upravom, koja će za javnost biti dostupna s prvim danima nove godine.