IGRAĆE KONZOLE

Sony predstavio PlayStation 5 Pro, cijena će mu biti paprena

11.09.2024 u 11:13

Bionic
Reading

Najnovija konzola dolazi 7. studenog, a sa sobom donosi dovoljno moći da olakša izbor s kojim se korisnici PlayStationa 5 natežu od njegovog izlaska

Nakon godina glasina, nagađanja i hypea, Sony je potvrdio da lansira snažniju i puno skuplju verziju svoje iznimno popularne PlayStation 5 konzole.

PS5 Pro moći će prikazati napredniju grafiku i prikazati najzahtjevnije igre s većim, dosljednijim brojem slika u sekundi. Ta će dodatna snaga imati svoju cijenu: 799.99 eura. Konzola izlazi 7. studenog 2024.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

'Cijena PS5 Pro neizbježno će izazvati mnogo komentara', rekao je analitičar Piers Harding-Rolls iz istraživačke tvrtke Ampere. Rekao je da se čini da se tvrtka kladi da će poboljšane performanse konzole potaknuti korisnike da nadograde svoj postojeći hardver i troše više na softver.

Mark Cerny, glavni arhitekt PS5, rekao je da je to 'najmoćnija konzola koju smo ikada napravili'.

Kazao je kako se njime pokušava riješiti problem s kojim su se igrači suočavali godinama - hoće li igru ​​na konzoli igrati u modu koji favorizira vizuale ili koji čini igru ​​glatkijom po cijenu kakvoće prikaza. Rekao je da se PS5 Pro odnosi na 'uklanjanje te odluke ili barem na sužavanje te podjele'.

Voditelj GamesIndustry.biz Christopher Dring rekao je za BBC da je to 'vrlo ciljana konzola' za 'najveće entuzijaste' PlayStationa.

'Industrija konzola imala je teške trenutke ove godine, s padom prodaje PS5, Xbox Series S i X i zastarjelog Nintendo Switcha', rekao je. 'PS5 Pro tu situaciju neće promijeniti.'

Ono što bi Sony mogao napraviti je da Grand Theft Auto VI, koji izlazi iduće godine, na novoj konzoli radi besprijekorno. 'Kada se GTA 6 lansira, PlayStation će moći reći igračima da će igra najbolje izgledati na PS5 Pro', rekao je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Današnja najava Sonya nije toliko značajna kao što je bio skok PlayStationa 4 na 4k grafiku, ali ipak predstavlja korak naprijed u svijetu kućnih konzola. Dolazi u vrijeme kada računala postaju sve moćnija, s izlaskom Nvidijine Geforce 40 serije grafičkih kartica 2022., koje su osobno računala stavile ispred kućnih konzola u utrci za najbolje vizualne prikaze.

Međutim, vrijedi zapamtiti da samo jedna od ovih grafičkih kartica može koštati koliko i cijeli PS5, tako da konzole imaju tendenciju pronaći ravnotežu između najboljeg vizualnog izgleda i najbolje cijene. Kao i s prošlom generacijom konzola, ovo izdanje znači da će Sony sada imati više verzija svog PS5 dostupnih potrošačima, s različitim cijenama i specifikacijama.