POSTOJI I 'KEČ'

Steam odsad prima igre nazad i vraća vam novac

19.03.2015 u 06:58

Bionic
Reading

Ako ste stanovnik Europske unije i korisnik Steama, Valve vam od danas mora vratiti novac bez ijednog postavljenog pitanja ako kupljeni softver vratite unutar 14 dana

Dobre vijesti stižu iz Valvea. Zahvaljujući pritisku Europske unije, kao i gomile nezadovoljnih korisnika diljem interneta, Steam je za područje EU-a donio nova pravila. Prema njima, tvrdi redditorpuniku, Valve je obavezan vratiti novac svakom korisniku koji igru odluči vratiti u roku od 14 dana nakon kupnje.

Naravno, prije nego što se poveselite, potrebno je uzeti u obzir činjenicu kako te iste igre, da bi vam bile refundirane, ne smijete početi downloadati. Da, ovo možda zvuči blesavo, ali Valve od vas traži da se odreknete prava za povrat novca ako igru krenete instalirati na računalo.

Iskreno, da se igre mogu vraćati nakon dva tjedna korištenja, bez da vas Valve uopće pita zašto želite novac nazad, ovaj sustav bi se zahvaljujući ljudskoj pohlepi zlorabio do nezamislivih razina. Ovako, opet, sve izgleda kao da se nije promijenilo, samo što u slučaju da kupite igru koja vam se ne dopada, za nju možete dobiti povrat novca.

Makar ovo na kraju priče nije nimalo sjajno kako na prvi pogled izgleda, korak prema naprijed je napravljen. Ako kupite neku igru i shvatite da ste bacili novac, uvijek je možete 'vratiti nazad'. Jedini je problem to što je prije povratka ne možete zaigrati.

izvor: RedditVG247