PROCURILO U JAVNOST

Stižu li to besplatni filmovi s Google Play Moviesa?

26.03.2020 u 09:59

Bionic
Reading

Računalni kod ugrađen u najnovije izdanje aplikacije Google Play Movies daje naslutiti kako ćemo na tom servisu moći gledati i filmove bez plaćanja

Aplikacija Google Play Movies mogla bi uskoro dobiti novu značajku: besplatni streaming filmova uz prikaz oglasa. Do tog su otkrića došli u XDA Developers čeprkajući po računalnom kodu te aplikacije.

Trenutno Google nudi mogućnost streaminga putem aplikacija Play Movies i YouTube, za što morate platiti kako bi kupili ili unajmili sadržaj. Po tome se razlikuje od servisa kao što su Netflix, Amazon Prime Video i Disney+ koji naplaćuju mjesečnu naknadu za neograničeni broj gledanja filmova iz unaprijed pripremljenog kataloga.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

Kad bi se u Googleu odlučili na uvođenje mogućnosti besplatnog gledanja filmova uz prikaz oglasa, time bi zrcalili model kakav već koriste u YouTubeu. Zasad nema naznake mogućnosti mjesečne pretplate, kao i plaćanja za prikazivanje bez oglasa.

Spomenuti računalni kod pronađen je u izdanju v4.18.37 aplikacije Google Play Movies za operativni sustav Android, uz naznaku 'stotine filmova, tek nekoliko oglasa'.

Vjerojatno neće svi filmovi biti dostupni besplatno, ali čini se kako se u Googleu spremaju uključiti u ratove streaming servisa, a da pri tom ne ponude uslugu s poslovnim modelom sličnim Netflixovom, piše Tech Advisor.