CD PROJEKT SLAVI

The Witcher 3 prodan u 4 milijuna primjeraka

13.06.2015 u 07:50

Bionic
Reading

The Witcher 3: Wild Hunt postigao je sjajne rezultate na svim platformama prodavši se u četiri milijuna primjeraka za nešto više od tjedan dana

Poljski CD Projekt RED ima četiri milijuna razloga za slavlje. Njihov strahovito hvaljeni RPG The Witcher 3: Wild Hunt postigao je zapanjujuće dobre rezultate u svega dva tjedna od datuma izlaska. Naime ako zbrojimo sve prodane kopije na svim platformama, ovaj naslov prodao se u preko četiri milijuna primjeraka.

Statistika je, doduše, imala i svoju tamnu stranu. Sudeći prema SteamSpyu, PC verzija igre bila je najmanje prodavana u usporedbi s onima na konzolama. Neki bi čak rekli kako se razlog ovome manjak konkretne zaštite od piratizacije. Wild Hunt, naime, u PC inačici nema nikakav DRM, što bi mnogi moderni distributeri nazvali svetogrđem.

Međutim, na oduševljenje PC gejmera, CD Projekt je demantirao ovu izjavu te objavio kako se igra na PC-u itekako dobro prodala. The Witcher 3: Wild Hunt kupilo je 1,8 milijuna PC gejmera, što je više nego dovoljno da se dokaže kako igra ne mora biti zaštićena digitalnim ekvivalentom oklopa od 40 centimetara ne bi li zaradila pokoju kunu.

Inače, The Witcher 3 trenutačno se nalazi u ranom stadiju krpanja uslijed kojeg autori nastoje pokrpati sve rupe i greške koje su ostale nakon izlaska. Što ja mislim o Witcheru 3, možete saznati u Gamereportovoj nedavnoj recenziji.