GEJMING REKORDI

Tinejdžer postavio nevjerojatan NES Tetris rekord, postigao 'ponovno rođenje'

08.10.2024 u 15:47

Bionic
Reading

Michael Artaga je završio 255. razinu popularne igre te vratio brojač bodova na nulu

Tijekom vikenda, 16-godišnji američki kompetitivni gejmer Michael Artiaga postao je prvim ljudskim igračem Tetrisa za Nintendo Entertainment System (poznatiji kao NES) koji je postigao 'rebirth' ili ponovno rođenje pobijedivši razinu 255 i vrativši brojač na nulu.

Artiaga je streamao svoje rekordno dvosatno trčanje na Twitchu, a podvig je zaključen drugim prolazom na razini 91 nakon što je očistio ukupno 4216 redaka za 29,4 milijuna bodova, izvještava Ars Technica. Nakon toga, Artiaga je rekao: 'O moj Bože, tako mi je drago da je igra gotova, brate. Nikad više ne želim igrati ovu igru.'

Za ovo je postignuće trebalo samo oko 35 godina: klasični Tetris debitirao je na Nintendo Entertainment Systemu 1989., a igra se dugo smatrala nepobjedivom jer igranje pogađa nevjerojatne brzine na višim razinama, pomičući granice ljudske izvedbe. Ipak, razvoj novih tehnika, rolling i hyper tapping, otvorio je put za nove prekretnice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Michael Khanh (dogplayingtetris)

Poznat kao 'dogplayingtetris' ili jednostavno 'dog', Artiaga je također postao najmlađim pobjednikom Svjetskog prvenstva u klasičnom tetrisu 2020. On je jedan od dvojice tinejdžera koji su dospjeli u središte pozornosti u protekloj godini zbog uništavanja ranijih rekorda u klasičnom Tetrisu.

U prosincu 2023., 13-godišnji streamer poznat kao Blue Scuti učinkovito je pobijedio igru ​​došavši do svog kill screen-a, srušivši softver nakon brisanja 1511 redaka. Artiaga je uspio izbjeći taj zaslon pomoću verzije igre koja je ažurirana kako bi smanjila broj rušenja. Saga koja se prenosila uživo još uvijek je sadržavala nekoliko napetih trenutaka, uključujući grešku brojača na razini 235 i grešku u paleti boja zbog koje je brzo padajuće blokove bilo još teže vidjeti.