PROAKTIVaN ALAT

Umjetna inteligencija i na Olimpijskim igrama: Evo kako će štititi sportaše

21.06.2024 u 08:56

Bionic
Reading

AI će automatski brisati uvredljive objave da bi se zaštitili sportaši te službene osobe

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) primijenit će umjetnu inteligenciju da bi spriječio bilo kakvo zlostavljanje na društvenim mrežama 15 tisuća sportaša i dužnosnika na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igre se održavaju u vrijeme u kojem traju ratovi u Ukrajini i Gazi, a oni su već doveli do slučajeva zlostavljanja na društvenim medijima.

Olimpijske igre počinju 26. srpnja. Na njima će sudjelovati više od 10.500 sportaša u 32 sportske discipline. Rusima i Bjelorusima nije dopušteno natjecati se pod svojim zastavama, već mogu sudjelovati samo kao neutralni sportaši, što je razljutilo službenu Moskvu.

U MOO-u očekuju da će tijekom 16 dana događanja generirati više od pola milijarde angažmana na društvenim mrežama.

Umjetna inteligencija bit će korištena u raznim područjima. Između ostalog, pripremljen je proaktivni alat koji će provjeravati objave na društvenim mrežama, obavljajući u jednoj sekundi posao koji bi trajao 16 godina kad bi ga obavljali ljudi.

Automatski će brisati uvredljive objave da bi se zaštitilo sportašice i sportaše te službene osobe. Mjere će obuhvatiti sve vrste zlostavljanja, ne samo političke napade. MOO nije objavio nikakve pojedinosti o tome kakvu bi vrstu pristupa svojim korisničkim računima sportaši trebali dati.

U toj organizaciji nisu zabrinuti zbog nadolazećih prijevremenih parlamentarnih izbora u Francuskoj jer smatraju da oni neće poremetiti ni pripreme ni same Igre, piše Reuters.

sve osim nogometa

Učitavanje...