UHD ZASLONI

Više od 8 milijuna piksela na 28-inčnom monitoru tvrtke AOC

27.05.2014 u 11:22

Bionic
Reading

Vodeći se novim trendovima na tržištu monitora s većim formatima zaslona i rezolucijom AOC je lansirao 28-inčni monitor (71,1 cm) u2868Pqu s nevjerojatno visokom Ultra HD rezolucijom od 3840 x 2160 piksela pri 60 Hz brzini osvježavanja

Opremljen s DisplayPort, HDMI (MHL) i USB 3.0 priključcima, ovaj sofisticirani monitor također je potpuno ergonomski prilagođen korisnicima čime podjednako zadovoljava visoke standarde stručnjaka i zahtjevne kućne korisnike po pristupačnoj cijeni.

CAD / CAM stručnjake, arhitekte inženjere i privatne korisnike bez sumnje će razveseliti izuzetno detaljna slika koju omogućuje TN tehnologija ovog novog AOC monitora. Zahvaljujući Real 8-bit i FRC tehnologiji, ovaj monitor također može prikazati više od milijardu boja, a uz Ultra HD rezoluciju (3840 x 2160), više od 8.290.000 piksela prikazuje u razmjeru 16:9, što iznosi četiri puta veću količinu piksela Full HD zaslona. Od ovog AOC modela može se očekivati i 4K rezolucija s brzinom osvježavanja od 60 Hz te mogućnost gledanja brzih video isječaka ili uživanje u dinamičnim igrama zahvaljujući odzivu piksela od samo 1 ms. Neće biti razočarani niti korisnici u svjetlim okruženjima jer je ovaj UHD model svjetline 300 cd / m², dobro prilagođen za radna mjesta s jarkim svjetlom, a funkcijama slika-u –slici i slikom-po-sliku omogućuje istovremeno gledanje slika iz različitih izvora signala, kao što su Blu-ray playeri ili računala 4K rezolucije.

Novi AOC monitor ujedno krasi klasični dizajn s crnom površinom fine teksture. Kako bi omogućio potpunu ergonomsku fleksibilnost i maksimalno smanjio korsinicima naprezanje očiju i kralježnice, okvir pruža pametno upravljanje kabelima, funkcije poput zakretanja i rotiranja od 90 ° te prilagodbu visine od 130 mm. Ovaj monitor također se može povezivati putem svojih DisplayPort, HDMI, DVI i D-Sub priključaka, a nisu zaboravljeni niti ljubitelji Androida s obzirom da HDMI priključak nudi MHL (Mobile High-Definition Link) povezivanje čime se izravno prikazuje slika s pametnih telefona i tableta na velikom ekranu. Osim toga, AOC je opskrbio monitor s četiri USB priključka, svaki od 2.0 i 3.0, kao i nizom integriranih 3 W zvučnika. Kod ovog monitora AOC se pobrinuo i za jednostavno postavljanje u prostoru jer se može montirati i na VESA kompatibilne police i zidne nosače.

Kao i za sve svoje monitore, AOC nudi 3 godine jamstva, a novi model dostupan je kod distributera AOC monitora po cijeni od 4.949 kuna.