ZGODAN IZUM

Vitastiq je domaća aplikacija koja zna kad trebate više vitamina

10.12.2014 u 14:16

Bionic
Reading

Hrvatski tim razvio je uređaj i aplikaciju koji omogućavaju uvid u stanje organizma pomoću pametnog telefona. Kažu kako su u tome prvi na svijetu

Točnije, kažu kako je Vitastiq prvi uređaj na svijetu za osobno mjerenje vitamina i minerala u tijelu koji možete priključiti na smartfon.

Koristi metodu elektro-akupunkture dr. Reinharda Volla, koja je neinvazivna i bezbolna, a kojom se mjerenjem električnog otpora akupunkturnih točaka individualno određuje status vitamina i minerala u tijelu.

Mjerenje se obavlja laganim pritiskom elektrode uređaja na lako dostupne određene točke lica i tijela, postupkom sličnim onome kakav se već koristi u ljekarnama. Pruža uvid u stanje organizma te osigurava kontrolu i prevenciju prije nego se pojave simptomi manja vitamina i minerala.


Prateća aplikacija je besplatna. Nudi mogućnost pohranjivanja svih podataka mjerenja te personalizirani pristup praćenja stanja organizma.

Kako bi privukli korisnike, u Vitastiqu su pokrenuli kampanju na platformi za crowdfunding Indiegogo. Cilj im je do 23. siječnja prikupiti 49 tisuća dolara (oko 304 tisuće kuna) za razvoj softvera i alate koji će omogućiti masovnu proizvodnju. Kampanja je fleksibilna, što znači da će im biti isplaćeno što god skupe (minus naknade).

Kao najveću nagradu financijerima nude putovanje u Dubrovnik, gdje se mogu upoznati s timom i opskrbiti se do mile volje vitaminom D.