Span Cyber Security Arena

Vodeći stručnjaci za cyber sigurnost ove jeseni stižu u Zagreb

02.07.2024 u 09:37

Bionic
Reading

Konferencija Span Cyber Security Arena po prvi puta će se održati 4. studenog 2024. godine u Zagrebu

S razvojem tehnologije razvija se i cyber kriminal, stoga ne čudi kako su cyber rizici prema Svjetskom Ekonomskom forumu već drugu godinu zaredom svrstani među najveće globalne rizike. Iz tog razloga, vrijeme je za snažniju razmjenu znanja i iskustava s ciljem širenja svijesti i unaprjeđenja cyber otpornosti kompanija. Prava prilika za to bit će 4. studenog 2024. kada će se održati prvo izdanje konferencije Span Cyber Security Arena na kojoj će se okupiti neki od najrelevantnijih domaćih i međunarodnih lidera iz područja cyber sigurnosti.

Cilj konferencije je postati središnje mjesto za sve koji imaju dodir sa svijetom cyber sigurnosti. Span Cyber Security Arena pružit će vrijedna znanja onima koji se bave regulatornim i pravnim poslovima, stručnjacima zaduženim za tehničku implementaciju u tom području te menadžmentu i članovima Uprava. Neke od ključnih tema konferencije bit će i Direktiva NIS2 te financiranje cyber sigurnosti kroz EU fondove. Za one koje zanimaju tehnički aspekti cyber sigurnosti, imat će mogućnost dobiti dublji uvid u korisne primjere i prakse od stručnjaka iz tog područja.

Među više od 15 stranih i domaćih stručnjaka koji će govoriti na konferenciji, je i Paula Januszkiewicz, jedna od najrelevantnijih govornica na temu cyber sigurnosti s više od 19 godina iskustva u tom području. Osnivačica je i predsjednica Uprave CQURE-a, počasna regionalna direktorica Microsofta i prepoznata profesionalka u području cyber sigurnosti od strane Microsofta. Januszkiewicz je ujedno i članica Tehničkog savjetodavnog odbora Royal bank of Scotland te ima pristup izvornom kodu Windowsa. U svojim će predavanjima dati pregled globalnih trendova u cyber sigurnosti, dotaći se umjetne inteligencije i forenzičkih vještina.

Na konferenciji će govoriti i Max Schrems, austrijski aktivist, pravnik i autor koji se u javnosti istaknuo sa svojim kampanjama protiv Facebooka zbog kršenja privatnosti. Upravo će regulatorna usklađenost biti ključno područje njegova predavanja. Schrems inače ima veliku ulogu u globalnoj zaštiti osobnih podataka i cijenjen je zbog svojih inovativnih pravnih inicijativa koje se zalažu za prava pojedinaca u vezi njihovih podataka. Držao je predavanja diljem svijeta, a sada će po prvi puta govoriti i u ovom dijelu Europe – na Span Cyber Security konferenciji.

'Cyber napadi sve su češći i sofisticiraniji, a njihov opseg i šteta koju prouzrokuju sve su veći pa postaju i ključna pitanja nacionalne, društvene i gospodarske stabilnosti. Upravo zato smo pokrenuli Span Cyber Security Arena konferenciju na kojoj želimo uz vrhunske stručnjake potaknuti podizanje svijesti, razmjenu znanja i iskustava u tom području te pomoći u postizanju više razine cyber sigurnosti u svakodnevnom poslovanju', ističe Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana.

Svi koji žele biti dio Span Cyber Security Arena konferencije i naći se u društvu domaćih i svjetskih lidera iz područja cyber sigurnosti više informacija mogu pronaći na https://spanarena.eu/.