ISTI PROBLEM GODINAMA

Vukovarski učenici odbijaju ići u ledenu školu

14.01.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Iako je danas službeno počelo drugo polugodište, u školske klupe ipak neće sjesti svi hrvatski učenici

U osnovnoj školi Štrigova u Međimurskoj županiji nastava je otkazana zato što prometnice nisu očišćene, no još mnogo veći problem muči učenike Tehničke škole Nikole Tesle u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Njih roditelji više neće pustiti na nastavu u hladni i derutni Radnički dom u kojem se astava za oko 470 učenika već treću godinu održava u 'privremenim' učionicama.

Ovu odluku donijelo je krajem proteklog tjedna Vijeće roditelja, a njegova predsjednica Dragana Đorđević kaže da su je izglasali teška srca, javlja Glas Slavonije.

Đorđević je naglasila da roditelji ne mogu biti zadovoljni jer su svjesni da učenici gube sate koje će kasnije morati nadoknađivati.

Oni su 7. studenoga mirno prosvjedovali pred Radničkim domom tražeći od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU da nađe model žurnog dovršetka obnove koja traje još od 2010. godine. Čak 3.000 Vukovaraca potpisalo je peticiju kojom se tražio završetak obnove. Okupljenim roditeljima pomoćnik ministra Uprave za regionalni razvoj Venko Ćurlin tom je prilikom objasnio da je za dovršavanje radova potrebno oko 3 milijuna kuna za što je novac osiguran. No istaknuo je da je problem u dotadašnjem izvođaču radova koji nije ispoštovao zakonske uvjete i rokove.

Nastava u istoj školi bila je obustavljana zbog hladnoće i prošle zime, a ove jeseni bilo je problema s prokišnjavanjem.

Đorđević procjenjuje da na zgradi ima još samo 15-ak dana posla. O obustavi nastave danas će obavijestiti MZOS i Vukovarsko-srijemsku županiju.

Roditelji su odlučni da njihova djeca ne idu na nastavu sve dok se radovi ne dovrše, a učionice zagriju.

Ravnatelj Agencije za obrazovanje Vinko Filipović rekao je za tportal da nema što posebno za reči osim da se nada da će se ovaj problem hitno riješiti.