BEDOVI

World of Warcraft i dalje tone

05.11.2015 u 12:59

Bionic
Reading

Broj igrača koji još igraju ostarjeli MMO toliko pada da je Blizzard odlučio da više neće objavljivati rezultate, što, vjerujemo, govori samo za sebe

Najuspješniji MMO u povijesti tone sporo, ali postojano. Igru danas igra najmanji broj igrača u posljednjih devet godina, objavio je Activision Blizzard. I da, kada smo već kod toga, ovo su posljednji rezultati koje ćete čuti o World of Warcraftu.

Blizzard ih više neće objavljivati, a razlozi za to su više nego očiti. Igru trenutno igra oko 5,5 milijuna igrača, što je oko sto tisuća manje no u prošlom kvartalu. U istom razdoblju prošle godine igru je igralo 7,4 milijuna ljudi.

Ipak, treba biti pošten i reći da su ovo za većinu MMO-igara doslovno nedostižne brojke, čak i na vrhu popularnosti. WoW će se, sigurni smo, igrati još godinama, no očito je došlo vrijeme kada igra više neće biti na listi prioriteta za Blizzard i to nije loša vijest. Vrijeme je za nove stvari.

Blizzard inače upravo priprema još jednu ekspanziju za igru. 'Legion' će se na tržištu pojaviti sljedeće godine, a do kraja ove možete očekivati beta-verziju.