NIŠTA ZA LIJEPU NAŠU

Xbox One stiže u još 28 zemalja, ali ne i u Hrvatsku

03.09.2014 u 12:41

Bionic
Reading

Microsoft će napokon i više no udvostručiti broj zemalja u kojima će se moći kupiti najnovija konzola, a među njima i dalje nije nijedna zemlja iz regije

Od prvih najava konzole Xbox One prošle godine, mnoge su Microsoftove odluke bile u najmanju ruku – sporne. Svi se sjećate da je većina toga mijenjana u posljednji čas, no ime konzole unaprijed je umrljano i Xbox One je stoga bio osuđen na nužno lošiji start od Sonyjeve konkurencije.

PlayStation 4 krajem prošle godine plasiran je u 58 zemalja svijeta. Želite ga kupiti u Hrvatskoj? Nema ni najmanjeg problema. Xbox One je, s druge strane, lansiran u manje od dvadesetak zemalja. Kroz ovaj će mjesec biti lansiran u još 28 njih čim će se brojka popeti do 51. I dalje značajno manje od PlayStationa 4.


2. rujan: Čile i Kolumbija
4. rujan: Japan
5. rujna: Belgija, Češka, Danska, Finska, Grčka, Mađarska, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Saudijska Arabija, Slovačka, Švedska, Švicarska, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati
15. rujna: Izrael
23. rujna: Hong Kong, Indija, Koreja, Singapur, Južna Afrika, Tajvan, Kina
26. rujna: Rusija

Uskoro konzolu mogu očekivati i u Argentini, a Hrvatska i regija… Pitanje je hoće li se konzola ikada pojaviti na ovim prostorima.