ZA PET MILIJUNA EURA

Zagrebačka IT kompanija Koios kupila britansku tvrtku za analitiku

05.07.2024 u 09:45

Bionic
Reading

Nakon što su bankama u Hrvatskoj omogućili tranziciju s kune na euro, zagrebačka IT tvrtka Koios je za oko pet milijuna eura preuzela britansku tvrtku Yard. Time su, nakon Hrvatske i regije, pokrenuli dodatno širenje na tržište Velike Britanije, priopćili su iz Koiosa

Britanska tvrtka Yard sa sjedištem u Cardiffu, specijalizirana je za analitiku i pruža uvide o kupcima, profiliranju i objedinjavanju podataka do isporuke automatiziranog ciljanog sadržaja putem marketinških kanala.

S druge strane IT tvrtka Koios, s uredima u Zagrebu i u Londonu, bavi se pružanjem usluga razvoja aplikacija, integracije podataka, poslovne analize i upravljanja projektima te implementacijom Atlassian rješenja korporativnim klijentima, pretežito u financijskom sektoru, navode iz Koiosa.

'Tvrtka Koios osnovana je prije 16 godina i razvila se u lidera u pružanju usluga u financijskoj industriji. Spajanje s tvrtkom Yard omogućit će tvrtki Koios širu bazu korisnika i velike korporativne klijente u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem Europe. Koios je kroz specijalizaciju u financijskom sektoru izgradio reputaciju kao vodeći dobavljač u tom području.

Drago nam je da je pod okriljem Koiosa sada i Yard te ćemo sinergijom naših ekspertiza, trenutačnim i budućim klijentima omogućiti još bolju i kvalitetniju uslugu. S Yardom nastavljamo našu ekspanziju te započinjemo suradnju s firmama među kojima su vodeći telekom, međunarodna banka, energetska kompanija…, a njihov nagrađivani tim će svoja znanja i iskustva od sada staviti na raspolaganje i našim klijentima', rekao je Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa.

Kako navode, cilj suradnje hrvatske i britanske tvrtke su nova tržišta, povećanje baze klijenata te vrste usluga koje će odsad moći pružati.

'Integracija Yarda i Koiosa predstavlja korak naprijed za našu tvrtku, omogućujući nam da kombiniramo naše stručne resurse u analitici s ekspertizom tvrtke Koios. Uvjereni smo da će ova sinergija dodatno unaprijediti našu sposobnost da pružimo vrhunska rješenja našim klijentima i unaprijedimo svoje poslovanje. Hvala svim našim klijentima i partnerima na kontinuiranoj podršci – pred nama su uzbudljiva vremena', poručio je Paul Newbury, direktor tvrtke Yard.