Simone Giertz ISTRAŽUJE

Serija 'Biti Digi-Sapiens': Kako tehnologija mijenja našu svakodnevicu

05.07.2024 u 09:28

Bionic
Reading

'Warner Bros. Discovery' objavio je prvu epizodu dokumentarne serije 'Biti Digi-Sapiens'. Serija prikazuje švedsku izumiteljicu, roboticisticu i YouTubericu Simone Giertz dok putuje diljem Europe kako bi vidjela kako tehnologija mijenja naše svakodnevne živote, priopćili su iz Huaweija uz čiju je potporu serija snimljena

Simone Giertz je švedska izumiteljica koja je postala YouTuberica, poznata po stvaranju neobičnih robota do nedavnog pokretanja vlastitog poslovanja s dizajnom proizvoda Yetch. Sa svojom ranom YouTube slavom kao 'Kraljica loših robota', Simonin neobičan humor, neustrašivo eksperimentiranje i inovativni duh zabavljaju i informiraju milijune. U 'Biti Digi-Sapiens' Simone istražuje velike promjene koje tehnologija donosi dok živimo na pragu nove digitalne ere.

Prva epizoda, 'Povezivanje sa sobom', istražuje utjecaj digitalne tehnologije na naše domove, zdravlje i bolnice. Započinje posjetom u Huawei Demo House s optičkom vezom u Bonnu koji omogućuje posjetiteljima da dožive kako izgleda život u svijetu gdje mreže reagiraju brzinom svjetlosti u svakom trenutku, bez obzira na količinu prenesenih podataka ili mjesto unutar zgrade, a nakon toga Simone odlazi u vrhunski sportski i zdravstveni laboratorij u Finskoj kako bi iz prve ruke vidjela kako i profesionalni i amaterski sportaši imaju koristi od najmodernijeg prikupljanja podataka.

Na kraju, Simone posjećuje povijesnu bolnicu Sant Pau u Barceloni kako bi dobila brzi tečaj o tome kako se najnovije tehnologije koriste za učinkovitiju pomoć pacijentima.

Huawei je od 2020. godine vodeći strateški partner bolnice Sant Pau u sustavima za pohranu najnovije tehnologije. Huawei je opskrbio Sant Pau sveobuhvatnim rješenjem za pohranu podataka koje medicinskom osoblju omogućava gotovo trenutni pristup podacima o pacijentima kada je to potrebno. Rješenje uključuje najnovije tehnologije za sigurnosnu kopiju, oporavak i zaštitu od ransomwarea, osiguravajući najvišu razinu zaštite podataka o pacijentima.

Vikram Channa, potpredsjednik i voditelj sadržaja i proizvoda za Warner Bros. Discovery za Kinu i Jugoistočnu Aziju, rekao je: 'Ideja postajanja 'Digi-Sapiens' predstavlja sljedeći korak u našoj evoluciji gdje digitalna tehnologija poboljšava naše prirodne sposobnosti i proširuje ono što možemo postići. Dokumentarac ima za cilj inspirirati gledatelje da vide potencijal u promišljenom i kreativnom prihvaćanju tehnologije. Radi se o naglašavanju kako tehnologija može poboljšati naše živote, riješiti stvarne probleme i otvoriti nove mogućnosti.'

Tehnološke inovacije diljem Europe

Glavni lik Simone u seriji osim Njemačke i Španjolske posjećuje i Finsku, odnosno Huaweijev laboratorij gdje vrhunski sportaši koriste najnoviju tehnologiju kako bi precizno izmjerili i optimizirali svoju izvedbu, a rezultati su poboljšani koraci i izdržljivost za trkače, učinkovitiji zaveslaji za plivače i uravnoteženije opterećenje na obje noge dok skijaju.

S ovom video serijom Discovery i Huawei želi pokazati vrijednost koju tehnologija donosi životima i zajednicama europskih građana te Huaweijev rad s partnerima na razvoju pametnijeg, zdravijeg i održivijeg načina života. Digitalizacija i inteligencija 'čini stvari pametnim' su ključni globalni megatrendovi. Povezivost je temelj digitalizacije i to stavlja Huawei u središte inovacija, navode iz tvrtke.