DOČEKALI SMO

Zbogom, društveni živote, izašao je Fallout 4!

10.11.2015 u 15:59

Bionic
Reading

San mnogih fanova RPG-a, ljubitelja postapokalipse i Bethesde (ili Interplaya, zavisi kako već gledate) danas doista imaju razloga za slavlje odnosno zaključavanje u sobu u kojoj se nalazi računalo

Nakon dugo čekanja došao je i taj dan - Bethesda je konačno u prodaju pustila finalnu, otključanu, ne prethodno naručenu (postoji li riječ za to?) verziju svojeg mahnito razvikanog RPG-a Fallout 4. Igra je prvi put bila najavljena ovog svibnja tijekom specijalnog livestream događaja emitiranog putem Bethesdinog službenog kanala na Twitchu.

Reakcije na ovu objavu bili su mješovite. Premda ideja putovanja masivnim postapokaliptičnim svijetom zvuči sjajno, činjenica je da se od grafike očekivalo puno više. Ovo je probudilo mnoge debate o vrijednosti priče i gameplaya te propitkivanja licemjerja potrošača koji su, podsjetimo, već mnogo puta spominjali kako ih proizvođači varaju ušminkanim uvodima koji nemaju veze sa samom igrom.

Fallout 4 trailer


Ovdje je, čini se, priča krenula u sasvim suprotnom smjeru s obzirom na to da igra u osnovi ne izgleda spektakularno već se oslanja na (vjerojatno) izvrsni storytelling i atmosferu.

Prve recenzije Fallout 4 uglavnom hvale ističući kako se radi o kvalitetnom, premda neskladnom nastavku poznate franšize koji velik broj noviteta nastoji strpati u funkcionalnu cjelinu.

Fallout 4 - The Wanderer Trailer

Ovo, sigurni smo, nije nimalo obeshrabrilo prave fanove franšize koji su igru već naručili nakon prvog objavljenog foršpana.

Fallout 4 dostupan je za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a što mi mislimo o igri saznat ćete u našoj skorašnjoj videorecenziji.

Fallout 4 - konačni foršpan