NOVI ALAT

Želite politički djelovati online? Brigade vas zove

24.06.2015 u 18:13

Bionic
Reading

Brigade bi trebala biti platforma na kojoj ćete moći izražavati svoja politička uvjerenja, provjeriti što o važnim temama misle vaši prijatelji i susjedi te koristiti ju za organizaciju akcija kako bi utjecali na političare i izborni proces

'U današnjoj demokraciji većina ljudi osjeća se malima i bespomoćnima'. Jedan od načina kako to promijeniti je pokazati im kako nisu sami i kako mogu, skupa s istomišljenicima, poduzeti akcije koje imaju svrhu i smisao', kaže Matt Mahan, direktor projekta Brigade.

Brigade bi trebala biti platforma na kojoj ćete moći izražavati svoja politička uvjerenja, provjeriti što o važnim temama misle vaši prijatelji i susjedi te koristiti ju za organizaciju akcija kako bi utjecali na političare i izborni proces.

Nedavno su predstavili prvi u nizu alata za Android, iOS i web. Do predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Državama 2016. godine namjeravaju objaviti još pet-šest alata. Očekuju kako će ti izbori biti prekretnica kad je korištenje tehnologije u demokratskom procesu u pitanju.


Osim rasprave, omogućit će vam i anketiranje, gradnju vlastite mreže za pokretanje inicijativa, kao i otkrivanje koji se prijatelji i susjedi slažu s vama i po kojim pitanjima...

Budući alati bit će namijenjeni, između ostalog, lakšem okupljanju i koordinaciji istomišljenika online, a ponudit će i smjernice prema kojima će biti lakše prepoznati koja je politička stranka u skladu s vašim vrijednostima i uvjerenjima. Voditelji političkih kampanja također će imati na raspolaganju različite alate.

Trenutno je u beta fazi, pa se možete priključiti samo uz pozivnicu, koju možete zatražiti na brigade.com. Za očekivati je kako će se razmjerno brzo omasoviti.

Naime, preuzeli su nedavno Causes i Votizen (kojeg je Causes preuzeo 2013. godine). Causes,jedna od ranih aplikacija za Facebook, ima 186 milijuna registriranih korisnika u 156 zemalja. Od 2007. godine, kad su počeli djelovati, prikupili su 48 milijuna dolara za neprofitne organizacije i 34 milijuna potpisa za razne kampanje.

U Brigade je Sean Parker (poznat kao suosnivač Napstera i prvi predsjednik Facebooka, između ostalog) uložio nemalih 9,3 milijuna dolara. Sve do preuzimanja Causes bio je privremeni direktor, a ostao je predsjednikom upravnog odbora Brigade nakon što je Mahan (dosadašnji direktor Causes) postao novim izvršnim direktorom.

Više:Brigade