MOĆNI ANROID

Znamo kada dolazi novi Google Pixel, evo što donosi

15.09.2017 u 11:37

Bionic
Reading

Prema Googleu ćekaju nas bolje fotografije, više prostora i još puno toga

Nova generacija Pixel smartfona u prodaju kreće 4. listopada, što je nekoliko dana prije datuma o kojem su pričali internetski špekulanti. Kralj svih pretraga još nije razotkrio detalje o uređaju, što ga nije spriječilo da hrabro najavi njegove prednosti. Priča se o boljoj bateriji, više prostora i boljoj kameri od konkurencije. Čak su išli tako daleko rekavši da će vas novi Pixel 'razumjeti'.

Google je sve ovo najavio u kratkom tajnom zavijenom videu u kojem nepoznati korisnik u pretragu upisuje 'Što ne valja s baterijom mojeg telefona?', 'Zašto mojem telefonu uvijek ponestaje prostora?', 'Zašto moj telefon snima samo zamućene fotografije' i tako dalje. Zamišljeni pretražitelj također piše da je njegov trenutni telefon 'spor, zagrijan, lomljiv, slomljen, okrutan, neosoban i...glup'. Google, jasno, svim tim nedaćama planira stati na kraj.

Špekulanti će špekulirati

Prema dosadašnjim izvješćima Android Policea, Evana Blassa, pa čak i HTC-a (putem FCC-a) i drugih, telefon će pod poklopcem imati novi Snapdragon 836 ili 835 (XDA Developers bacili su sjenu sumnje na ideju o dolasku Snapdragona 836), kontrole stiskanjem, 1,440p ekraj, 4GB RAM-a i 128 GB zapremnine.

HTC će navodno napraviti manji Pixel dok će LG napraviti XL varijantu od 6 inča koja će, naravno, imati AMOLED. Sudeći prema fotografijama, ako se sve obistini, skuplja verzija ne može se pohvaliti najboljim dizajnom ikad. Kao što je to prije godinu dana napravio Apple, novi Pixeli neće imati priključak za slušalice.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Jedna stvar na kojoj bi Google definitivno trebao poraditi je opskrba. Ne samo da nikad nije niti stigao na neke teritorije, već je i na onim dostupnima bio pravi raritet. Veliki događaj najavljen je za 4. listopada, a na nama je da se strpimo i još par puta pogledamo promotivni video.

  • +4
Najbolji smartfoni u 2017. Izvor: Reuters / Autor: BRENDAN MCDERMID