NAKON PRIJETNJE TUŽBOM

Američki institut postavio nove plakate bez Melanije Trump

20.09.2017 u 15:27

Bionic
Reading

Američki institut pod prijetnjom tužbe odvjetnice Nataše Pirc-Musar bio je prisiljen promijeniti plakat na kojem su neovlašteno koristili lik prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanije Trump

Stare plakate su zamijenili novima, na kojima pozivaju građane da ulože u svoj engleski, ali i plakate, jer ljudi vole plakate. Očito u Američkom institutu nisu izgubili smisao za humor, bez obzira na prijetnju Melanije Trump.

No može se pretpostaviti da su bili svjesni toga da će priča imati priličan odjek kad su se odlučili našaliti na račun prve dame Amerike.

Novi jumbo plakat Američkog instituta Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Podsjetimo, prije nekoliko dana u Zagrebu su objavljeni provokativni plakati na kojima je bila fotografija američke prve dame, s porukom: 'Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog'. Autori su aludirali na to kako je Melanija od slovenskog sela došla do Bijele kuće uz malo engleskog jezika. 

Nije trebalo biti Nostradamus da bi se zaključilo kako će glas o plakatima doći do gospođe Trump koja, pokazalo se odmah nakon što je Donald Trump izabran za američkog predsjednika, nije sklona dopuštati drugima da koriste njezin lik i ime kako bi zarađivali na tome.

Kako bilo, Melanija je zaprijetila tužbom ako se plakati ne povuku u roku od 24 sata i Američki institut udovoljio je njezinu zahtjevu, ali s porukom koja se opet ne bi mogla svidjeti Melaniji Trump.

Priča je u međuvremenu postala viralna: o zagrebačkim su se plakatima raspisali brojni svjetski i američki mediji, među kojima su bili i ugledni Washington Post i Fox News, ali Breitbart, koji vodi donedavni Trumpov savjetnik Steve Bannon.

  • +2
Plakati s Melanijom Trump Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL