Otkad sam iskopala ovaj trik kojim se visokovrijedna i skupa namirnica održava svježom do pet dana. U hladnjaku
Avokado u zadnje vrijeme jedem ujutro umjesto maslaca. Namažem ga na prepečeni kruh i prelijem medom ili poškropim limunom pa onda medom ili ga malkice posolim.
Superzdravi avokado
Unatoč tome, obožavana mi i skupa namirnica često ostane u hladnjaku nepojedena do kraja, smežurana i smeđa :( iako je uredno, štreberski zalijem limunovim sokom.
E sad, slučajno nabasah na tips&tricks u kuhinji među kojima mi za oko zapne avokado ...
... koji stoji u staklenoj zdjelici a ispod njega posteljica od nasjeckanog luka!
I lijep je žutozelen, svjež, mastan i slastan. Odmah sam isprobala trik!
Hladnjak mi malo daje na luk, avokado je kao što gore navedoh, i istog je okusa.
U videu će vam striček zaslužan za ovaj izum objasniti što se zapravo događa kada avokado na ovaj način konzervirate!