NEHOMOGENA DESNICA

Batarela napadaju zbog Kolinde i 'radioaktivnih Clintonovih'

16.03.2015 u 10:04

Bionic
Reading

Vice Batarelo, voditelj konzervativne udruge Vigilare, ponovno se na svom profilu na Facebooku osvrnuo na susret Kolinde Grabar Kitarović sa, kako kaže, radioaktivnim Clintonovima koji promiču 'kulturu smrti, odnosno pobačaj'. Ovoga je puta podulje objasnio svoju kritiku jer je očito dobio packe s desnice zbog kritike aktualne predsjednice

Batarelo se opravdao time da i dalje podržava Kolindu Grabar Kitarović, no da njezini potezi unatoč podršci trebaju biti predmetom propitivanja. 'Ona treba zajednicu slobodnih ljudi, državljana koji će bez opterećenja ili nekakvog straha reći što misle i što je važno za Hrvatsku. Drugim riječima, treba nastaviti graditi javni prostor (public square) gdje će se u slobodi izreći, civilizirano debatirati i stvoriti neke smjernice', smatra Batarelo.

Naglašava kako hrvatska ljevica ima 'svoj politički dnevni red, posebno kada se radi o utjecaju na kulturu'. 'Sjetimo se samo politike bivšeg ministra obrazovanja Jovanovića koji je uz svesrdnu i koordiniranu potporu lijevih udruga u civilnom društvo nasilno htio nametati ultraliberalni spolni odgoj ili cijele Milanovićeve administracije i bivšeg predsjednika Josipovića koji su izravno ustali protiv naravnog brak, ili vanjska ministrica Pusić koja je svesrdno (u ime Hrvatske) podržavala rodnu ideologiju u UN', podsjeća.


'Ljevica ima svoj stav i to jasno i bez pardona promiče. S druge strane konzervativac bi se iz nekakvog razloga trebao sramiti i povlačiti u isticanju i promicanju kulture života i najosnovnije ljudskog prava – prava na život, na rođenje. Zašto? Svi su prirodni, logični, znanstveni i moralni argumenti na strani života. Zašto bi to bilo tabu tema', pita se Batarelo.

Naglašava da su Clintonovi i njihova zaklada 'vrlo intenzivno na drugoj strani ove debate' i da je to njihovo demokratsko pravo iako se on s time ne slaže.  Kaže da mu je jasna impresioniranost ljudi u Hrvatskoj 'sjajem pozornice Clintonovih'. 'S druge strane, jednostavno sam dovoljno informiran o tome da ta zaklada i Clintoni vrlo jasno ispunjavaju svoju liberalnu (u društvenom smislu) agendu, posebno u pitanjima života, braka i obitelji. Ta zaklada koja zagovara ženska prava a s druge strane uzima ogromne donacije od arapskih vlada koji... pa znamo kako se odnose prema ženama… Moja savjest mi ne dopušta da njihova djela odobravam, smatram da je to što rade, posebno u Trećem svijetu, kao što je rekao papa Franjo, 'ideološka kolonizacija'. (Ukratko, to znači da ovakve zaklade novčano pomažu siromašnima i obespravljenima, ali uz uvjet da moraju mijenjati neki zakon ili/i uvesti neko novo liberalno pravilo, kao uvođenje ili liberalizacija pobačaja ili rodne ideologije.)', kaže.

Osvrnuo se i na napise da je zbog Clintonovih tražio hitan sastanak s predsjednicom. 'Mi nismo 'hitno' tražili sastanak s predsjednicom, nego samo sastanak. Nadam se da na njezinu odluku neće utjecati pritisak proizveden od medijskih čuvara (desničarskog) jednoumlja u Hrvatskoj', zaključuje svoj post Batarelo.