POVRATAK NAKON COVIDA

Biden bi se trebao sastati s Netanyahuom u četvrtak u Bijeloj kući

23.07.2024 u 07:39

Bionic
Reading

Očekuje se da će se američki predsjednik Joe Biden sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom u četvrtak u Bijeloj kući, rekao je američki dužnosnik u ponedjeljak

Biden je prošle srijede obolio od covida, ali se u utorak vraća u Washington iz svoje kuće na plaži u Delawareu. Netanyahu se obraća na zajedničkoj sjednici Kongresa SAD-a u srijedu.

Očekuje se da će Biden i Netanyahu razgovarati o načinima postizanja sporazuma o prekidu vatre između Izraela i militanata Hamasa u Gazi, kao i o Iranu i drugim temama.

Bit će to Bidenov prvi sastanak sa stranim čelnikom otkako je odlučio da se neće kandidirati za ponovni izbor i podržao potpredsjednicu Kamalu Harris kao demokratsku predsjedničku kandidatkinju.

Harris bi se trebala sastati s Netanyahuom ovaj tjedan odvojeno od Bidena.

Suradnica Kamale Harris je rekla da će potpredsjednica naglasiti Netanyahuu da je vrijeme da se sukob u Gazi završi na način gdje je "Izrael siguran, svi taoci oslobođeni, patnja palestinskih civila u Gazi prestaje, a palestinski narod može uživati ​​u svojim pravima dostojanstvu, slobodi i samoodređenju."