DEL PONTE SE PRAVDA:

'Bilo je teško prikupiti dokaze protiv Haradinaja'

29.11.2012 u 13:14

Bionic
Reading

Bivša glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte izjavila je danas da nije začuđena oslobađajućom presudom Ramušu Haradinaju, Idrizu Balaju i Lahiju Brahimaju pred Haškim sudom, već činjenicom da je bilo teško prikupiti dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv njih

'Istraga protiv Haradinaja bila je vrlo teška. Nije bilo suradnje Tužiteljstva sa zemljom, nije bilo suradnje s Kosovom, tako da je bilo veoma teško prikupiti dovoljno dokaza kako bi se podignula optužnica', rekla je Del Ponte, javlja Blic.

Prema njenim riječima, bilo je teško prikupiti dovoljno dokaza, a i kada bi oni bili prikupljeni svjedoci bi mijenjali iskaze.

Iz tog razloga, Tužiteljstvo je pokrenulo novi slučaj kako bi prikupilo dovoljno dokaza, ali, kako je dodala Del Ponte, ni tada nije bilo u stanju prikupiti dovoljno dokaza.

Bivša glavna tužiteljica Haškog suda nije željela komentirati zahtjev Bena Emmersona, odvjetnika Haradinaja, Balaja i Brahimaja, da se ona javno ispriča zbog podizanja optužnice protiv njih, već se samo nasmijala.