TRAGIČAN DOGAĐAJ

Bolničarka koja je nasjela na poziv za Kate pronađena mrtva

07.12.2012 u 18:04

Bionic
Reading

Medicinska sestra koja je nasjela na lažni poziv dvoje radijskih voditelja, koji su se lažno predstavili i raspitivali za zdravlje vojvotkinje Kate, u petak ujutro pronađena je mrtva, prenose britanski mediji

Pretpostavlja se da je Jacintha Saldanha (46) počinila samoubojstvo jer policija njezinu smrt ne tretira kao 'sumnjivu', piše britanski The Sun. Naime, voditelji radija 2DayFM u Sydneyju Mel Greig i Michael Christian nazvali su bolnicu i lažno se predstavili kao princ Charles i kraljica Elizabeta II da bi saznali kako se Kate Middleton osjeća. Medicinska sestra im je spremno odgovarala na pitanja - da se vojvotkinja osjeća bolje, da je prestala povraćati i da je spremna za primanje posjeta.

I princ William i vojvotkinja Kate 'duboko su ožalošćeni zbog smrti Jacinthe Saldanhe', stoji u službenom priopćenju, dok su iz bolnice javili da je bila 'izvrsna medicinska sestra koja je bila omiljena i poštovana među kolegama'.

'O vojvotkinji i princu svi su se prekrasno brinuli cijelo vrijeme dok je bila u bolnici King Edward VII i njihove misli i molitve su s obitelji Jacinthe Saldanhe, s njezinim prijateljima i kolegama u ovom tragičnom trenutku', stoji u priopćenju iz Kraljevskog ureda.

Iz bolnice su javili: 'Možemo potvrditi tragičnu smrt jedne od naših medicinskih sestara, Jacinthe Saldanhe. Jacintha je radila u bolnici King Edward VII više od četiri godine. Bila je sjajna sestra i kolege i ostalo osoblje su je poštovali i voljeli. Također možemo potvrditi da je nedavno bila 'žrtva' lažnog poziva u bolnicu. Bolnica ju je od tog incidenta čitavo vrijeme podržavala.'

Jacintha je pronađena bez svijesti blizu bolnice. Doktori hitne pomoći uzalud su je pokušavali oživjeti, a smrt je proglašena u 9.30 sati ujutro.

Nakon podvale na koju je tragično preminula medicinska sestra nasjela, bolnica je provela istragu o sigurnosti telefonskih poziva kao i o protokolu zaštitite informacija o pacijentima. Australska radiostanica također je uputila javnu ispriku.

List Independent piše da su britanski mediji nakon spornog poziva javili da su princ William i Kate 'ljuti zbog tog slučaja'. Kolumnistica britanskog dnevnika ocijenila je da je tragičan događaj posljedica i 'visoka cijena kritike i pritiska medija u digitalnoj eri'.