boškarin u krevetiću

Borić o istupu ministra Šipića: Usporedio je naknade za djecu s onima za stoku

05.10.2024 u 13:15

Bionic
Reading

Rada Borić, članica zagrebačke gradske skupštine i bivša saborska zastupnica, na N1 televiziji komentirala je, između ostalog, konferenciju za medije Ivana Šipića, ministra demografije, koji je naknadu za novorođenčad usporedio s potporama koje se dobije za grlo stoke

“Žalosti me da su četiri muškarca govorila o demografiji. To bi moglo nešto reći o tome je li do ideologije ili ne. Šipić je sve formulirao oko majčinstva, a najviše me osupnulo njegovo razumijevanje toga što bi demografija trebala biti i koji joj je značaj”, rekla je Borić na N1.

Podsjetila je da je ministar kazao da je ministarstvo osnovano prije 5 mjeseci i da su u “porođajnim mukama.”

Zna li on uopće koliko traju porođajne muke? Ono što mislim da je najveći problem da je da demografske mjere ne gleda sinergijski. Naknade za prvorođeno dijete se moraju povećati, ali usporedba s naknadama za grlo stoke je apsolutno neprimjereno. S konjem, boškarinom i ostalim vrstama', napomenula je Borić.

Kad bi sebe ponovno čuo: “Nećemo imati djece, neće nam imati tko čuvati stoku pa neće imati tko jesti steakove…” Tako on vidi jednakost, jedni će čuvati stoku, a drugi – jesti steakove”, poentira Borić.