skup hdz-a u šibeniku

Božinović pojasnio zašto je Plenković pitao SOA-u je li veleizdajnik

19.10.2024 u 18:46

Bionic
Reading

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik vlade Davor Božinović pojasnio je zašto se premijer Andrej Plenković obratio Sigurnosno-obavještajnoj agenciji, koju je, između ostalog, pitao je li veleizdajnik i podanik EU.

U izravnom uključenju u program N1 s Općeg sabora HDZ-a u Šibeniku, Božinović je rekao da se Plenković obratio SOA-i jer je slično pitanje postavio predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost, Ranko Ostojić.

'Ako je to neki novi običaj, onda idemo stvarati novi običaj. SOA je odgovorila, a radi se optužbama koje se adresiraju HDZ-u godinama. Ako je netko htio zatvoriti neku priču, a to je pitanje je li Hrvatska članica NATO-a i želi li sudjelovati u NATO misijama', rekao je.

Upitan hoće li šef Hrvatskih šuma Nedjeljko Dujić, čija kćer je prijavljena za napad na policajku, biti na HDZ-ovom skupu u Šibeniku kaže da ne zna, a na pitanje vjeruje li policajki koja je prijavila njegovu kći, Annu Dujić, kaže da je bitno da sve bude po zakonu.

'Imamo slučaj koji je općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku riješilo na jedan način na temelju dokumenata koje je dostavila policija, no DORH je došao do drugog zaključka i povjerilo je predmet drugom općinskom odvjetništvu. Zbog transparentnosti i javne percepcije, sada će istragu raditi neka druga policijska uprava', kaže Božinović, koji je iznio i svoje mišljenje o Dujićevom navodnom razgovoru s visokopozicioniranim osobama u šibenskoj policiji.

  • +8
Sjednica Nacionalnog odbora HDZ-a u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Nisam razumio da je Dujić došao kod načelnika, nego je došao podnijeti prijavu zbog prijetnji. Pretpostavljam da se oni poznaju, nije Šibenik metropola, stoga nije neobično da se oni zovu prvim imenom', dodao je.

Kaže da je policajka koja je prijavila Annu Dujić na godišnjem. “Bitno je da se sve raščisti i budite uvjereni da će tako biti”, zaključio je.