poruka premijera

Plenković: Oporba neka mućne svojom glavom, a ne da Milanović mućka njihovom glavom

17.10.2024 u 11:00

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u Bruxellesu je komentirao aktualna događanja u Hrvatskoj

Za izbor sudaca Ustavnog suda rekao je da će se sigurno postići dogovor jer da 'Ustavni sud treba funkcionirati'.

'Tako veliki interes dokazuje da ustavni suci nisu stajske muhe, istrošeni kuhinjski elementi ni glupani, kako ih je nazivao Milanović u vrijeme izbora kad je kršio Ustav', rekao je Plenković. Vezano za odluku o slanju dva časnika u NATO misiju potpore Ukrajini (NSATU), ponovio je da to ne znači slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu.

'Neshvatljivo je da dio opozicije, dio političkog prostora, medija nevjerojatnim naporom nastoje uvjeriti Hrvate da se radi o slanju vojnika u Ukrajinu', rekao je Plenković te je dodao da je to 'besramna laž koju je plasirao Milanović kako bi zamutio vodu', prenosi N1.

  • +31
Odbor za obranu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Pitam ih, je li vaš konačni cilj da izađemo iz NATO-a i EU-a, što oni hoće, gdje hoće da Hrvatska bude u ključnim, sigurnosnim trenucima? Apeliram na njih da budu razumni. Nevjerojatno je da relativno zreli političari pokušavaju uvjeriti narod da možda tu još nešto ima. Nema', rekao je Plenković.

'Što se tiče Kundida (načelnika Glavnog stožera), on je trebao, kao predstavnik vojske, pojasniti tehničke aspekte. Ovo što je Milanović izveo jučer je nalik kako je besramno tretirao Hranja na zadnjem sastanku Vijeća za obranu. Nije ga tretirao s respektom, oduzimao mu je riječ, govorio mu da šuti… Takav tretman je pokazivanje nepoštovanje prema Hrvatskoj vojsci', kazao je Plenković i dodao da očekuje od Kundida da sljedeći put bude na sastanku Odbora, a opoziciji je poručio: 'Apeliram na opoziciju da mućnu glavom, a ne da Milanović mućka njihovom glavom'.