najavljuju se tužbe

Cure novi detalji: Šef Hrvatskih šuma htio oteti cisternu vatrogascima i parkirati je pred kuću?

01.08.2024 u 12:52

Bionic
Reading

Nakon što su supruga i kći šefa Hrvatskih šuma pred kamerama RTL-a izvrijeđale vatrogasce koji su gasili požar kod Skradina, stigao je i odgovor ministra unutarnjih poslova, ali i glavnog vatrogasnog zapovjednika

Supruga i kći šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, Neda i Anna, pred kamerama su žestoko napale i vrijeđale vatrogasce. Kći Anna je, između ostalog, opsovala policajku koja je bila na mjestu događaja, zbog čega će je ona, doznaje Dnevnik.hr, tužiti zbog prijetnje službenoj osobi. Navodno ono što je izrečeno pred kamerama nije ni približno onome što je Anna sasula policajki kad nitko nije snimao.

Isti portal navodi da je njezin otac Nediljko Dujić htio oteti vatrogascima cisternu i parkirati je u svoje dvorište. Uz to je prijetio županijskom vatrogasnom zapovjedniku Darku Dukiću, čiji su vatrogasci ostali bez jedne cisterne, a navodno je intervenirao i sam ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Nakon svega, uznemireni Dujić rekao je da će zatražiti policijsku zaštitu zbog prijetnji.

O tome se danas oglasio i sam ministar Božinović, poručivši da će cijeli slučaj istraživati policija. 'Policija će provesti istragu u smislu prikupljanja svih relevantnih činjenica i temeljem toga će poduzeti određene radnje. Moj posao nije da javno šaljem policiji poruku kako bi trebala postupiti. Policija radi svoj posao, a vidjet ćemo što će istraga pokazati. Ono nešto informacija što imam je da nije da je netko zaustavio nekoga zato što je nosio pomoć vatrogascima ili išao gasiti požar. Te informacije nisu točne', poručio je Božinović.

Upitan jesu li supruga i kći šefa Hrvatskih šuma pretjerale, Božinović je kazao da će to policija procijeniti. To što su one obitelj HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma nema nikakve veze, dodao je. 'U Ministarstvu smo pokazali da nam nije bitno tko je počinitelj, nego samo da je neko djelo počinjeno', kazao je.

Nada i Anna Dujić u svom nastupu pred kamerama nazvale su vatrogasce koji su gasili požar 'nakazama'. Te riječi upućene vatrogascima prokomentirao je i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

'Vrlo nekorektna izjava prema vatrogascima, policiji i svim ljudima koji tamo žrtvuju svoje živote, a oni su svakog trena na taj način ugroženi. Govoriti to ljudima koji su došli tamo pomoći je u najmanju ruku nekorektno. Ne želim dalje komentirati. Svoj ćemo posao odraditi i braniti svaki pedalj, kao što smo to radili noćas i jutros', kazao je Tucaković.