morh

Brod i posada Hrvatske ratne mornarice sudjelovali u blagdanskoj čestitki NATO saveza

27.12.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Hrvatska ratna mornarica (HRM) sudjelovala je u prigodnoj blagdanskoj čestitki NATO saveza, a video zapis je do sada na Youtubeu pregledalo više od 600 tisuća korisnika, izvijestio je u petak MORH

U video čestitki sudjelovali su posada i brod HRM-a RTOP-42 'Dubrovnik'. 'Blagdanska video čestitka NATO-a izražava zahvalu svim snagama, i svim pripadnicima vojski zemalja članica koji su ovih blagdana u misijama, daleko od svojih domova', stoji u priopćenju.

Topovnjača 'Dubrovnik' sudjeluje kao 2. hrvatski kontingent u NATO operaciji 'Sea Guardian' u području Sredozemlja sa ciljem doprinosa Hrvatske savezničkim naporima osiguranja zajedničke sigurnosti na moru i stvaranja pomorske situacijske slike te razvoja pomorske sigurnosti.

Tijekom jednomjesečnog angažmana raketna topovnjača 'Dubrovnik' u plovidbi je prešla oko 3500 nautičkih milja, navodi MORH. Hrvatska je ove godine 1. travnja obilježila 10 godina od ulaska u NATO savez, a do sada je više od 6700 pripadnika Hrvatske vojske sudjelovalo u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima.