N/A

Brownie kolačići

12.02.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Ovaj recept za najomiljenije kolačiće u Americi jednostavno morate probati. Čokolada će vam se topiti u ustima

SASTOJCI:

35 g brašna
četvrtina žličice praška za pecivo
malo soli (na vrh noža)
2 velika jaja
130 g šećera
1 žlica jake kave
30 g maslaca
200 g čokolade Nestle Ecuador
100 g nasjeckane čokolade Nestle Ecuador, badema ili pistacija

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
Obložite dva lima masnim papirom. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
Mikserom tucite jaja, dodajte šećer i kavu te dalje tucite dok nisu gusti, oko 15 minuta.
U međuvremenu, rastopite na pari čokoladu zajedno s maslacem. Promiješajte.
Umiješajte čokoladnu smjesu u žutanjke, dodajte brašno i lagano miješajte dok više nema vidljivih grudica brašna. Umiješajte nasjeckanu čokoladu, bademe ili pistacije. Ako je smjesa vrlo rijetka, ostavite da odstoji oko pet minuta i malo se stisne.
Stavljajte po žličicu smjese na masni papir s par centimetara razmaka i pecite dok se ne napuhnu i malo napuknu, osam do devet minuta. Ohladite na rešetki.