službe na terenu

Bujična poplava pogodila Obrovac, najgore prošli Kruševo i Meke Drage

28.09.2024 u 17:13

Bionic
Reading

Obilna kiša koja je od ranoga jutra u subotu padala na području Obrovca, izazvala je bujične poplave, a najviše su stradali Kruševo i Meke Drage, potvrdio je popodne Hini načelnik Civilne zaštite Grada Obrovca Slobodan Jurjević

"U vrlo kratkom vremenu pala je velika količina kiše, što je preopteretilo odvodne kanale. Bujica je nosila sve pred sobom, stradale su ceste i lokalni putovi, a voda je ušla i u prizemne dijelove obiteljskih kuća", dodao je.

Ekipe Civilne zaštite i vatrogasaca odmah su izašle na teren i raščišćavale prometnice te pomagale ljudima kojima je voda ušla u kuću.

Srećom, kiša je stala, a za sutra je najavljena bura. Sada nas čeka najviše posla na javnim površinama, a ljudima ćemo osigurati odvlaživače, kazao je Jurjević.

Jaka kiša padala je od rano jutros  i na području Novigrada, gdje su također stradale prometnice i prizemni dijelovi stambenih objekata.

Velike količine oborina aktivirale su sve potoke, Novigradsku dragu i podzemne vrulje koje izbijaju ljudima iz kuća, rekao je  Joso Klapan, načelnik općine Novigrad. Dodao je kako su zbog kiše poplavljene mnoge konobe i podrumi kuća.

Ogromna se količina vode spustila s brda. Imamo dosta problema, pomažemo ljudima koliko možemo. Do ovog trenutka uspjeli smo raskrčiti sve ceste, s obzirom da je bila blokirana cesta na ulazu u Novigrad od dva odrona. Istu situaciju trenutno radimo u Pridragi, rekao je Klapan.

Žurne službe su na terenu i u tijeku je sanacija, odnosno ispumpavanje vode iz konoba i podruma mještana u Novigradu, dodao je.